administrationsbygningen i carlsberg byen
I daglig tale bliver den bevaringsværdige bygning kaldt Administrationsbygningen. Den smukke bygning med rød tegl er opført af arkitekt Vilhelm Klein i 1903.
Tæt ved Kildepladsen 1799 København V.
2874
Kontor Type

administrationsbygningen

Bevaringsværdig og smuk bygning

Administrationsbygningen er opført af arkitekt Vilhelm Klein i 1903. Siden da er bygningen blev forandret ikke så få gange: I 1927 blev bygningen forhøjet med en etage, sådan at den gik fra to til tre etager. I 1984 blev huset tilbygget med en kontorfløj, ”Nordfløjen”, af tegnestuen Højgaard & Schultz.

Senest i 2014 fik facaden på den gamle administrationsbygning et løft: 10.000 mursten fra nedrivningen af den gamle værkstedsbygning blev genbrugt til at renovere facaden. Det gav en samlet besparelse på fem tons CO2 i forhold til anvendelse af nyproducerede mursten, og succesen blev gentaget i Jacobsen Hus, som står færdig i 2017.
administrationsbygningen i carlsberg byen
administrationsbygningen  icarlsberg byen
I Carlsberg Byen kigger vi hele tiden på, hvordan vi kan udleve vores vision om at skabe en bæredygtig bydel – og her er genanvendelse af mursten fra nedrevne bygninger en oplagt mulighed.
Jens Nyhus, adm. direktør i Carlsberg Byen
lagerkælder 3 i carlsberg byen

Kom tæt på de fredede bygninger på området - Røde tegl, fin ornamentik, mosaikker, bronzeskulpturer og byggeteknikker i særklasse. I Carlsberg Byen er mursten ikke bare mursten. De gamle industribygninger fortæller historien om bykvarterets fortid som bryggeri. De historiske bygninger er et stykke danmarkshistorie, der giver området karakter og skaber den helt særlig atmosfære, der er Carlsberg Byen.

Læs om de fredede bygninger her

Når fortid, nutid og fremtid forenes - Carlsberg blev grundlagt i 1847 af den visionære brygger J.C. Jacobsen, som dermed lagde grundstenen til en moderne dansk bryggerivirksomhed. Men der er meget mere historie at hente. Her kan du få styr på de vigtigste fakta om bryggeriet, der på mange måder har formet det fundament, Københavns nye bykvarter bygger på. 

Mærk historiens vingesus
historie i carlsberg byen
Skal vi kontakte dig?
  • Tak for din henvendelse
  • Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.
Send mig erhvervsnyheder fra carlsberg byen
  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.
Tilmelding til Carlsberg Byens nyhedsbrev
  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.