det grå hus i carlsberg byen
Den historiske bygning er en af bykvarterets perler, der med sin fine beliggenhed nær ElefantPorten er et fremtrædende domicil i Carlsberg Byens byrum.
Ny Carlsberg Vej 1799 København
1964
Kontor Type
Etage Stuen - 4

det grå hus

I sandhed det grå guld
I 2014 købte designvirksomheden Kähler Design Det Grå Hus i Carlsberg Byen. Bygningen er en af bykvarterets perler, der med sin fine beliggenhed nær Elefantporten er et fremtrædende domicil i Carlsberg Byens byrum. 

Bygningen er et lysende eksempel på visionen om at skabe et unikt, nyt bykvarter i København, hvor moderne arkitektur indgår i samspil med området eksisterende og bevaringsværdige bygninger.
det grå hus i carlsberg byen
Det Graa Hus

bonusinfo

Historien bag Det Grå Hus

Navnet – Det Grå Hus – er fra nyere tid. Oprindelig blev huset omtalt som ”Kvaltek”, en forkortelse for ’Kvalitetteknisk Laboratorium’. Bygningen husede nemlig tidligere et af Ny Carlsbergs laboratorier.

Den ældste del af Det Grå Hus er bygget i 1875. I 1882 købte Carl Jacobsen ejendommen i forbindelse med grundlæggelsen af Ny Carlsberg. Her brugte administrationen stueetagen, mens første og anden sal fungerede som bolig for en ledende medarbejder. I 1901 ændrede arkitekt Hack Kampmann bygningen med en udvidelse, der tilføjede en forhal, kontorer og et laboratorium.

I 1970 blev bygningen atter udvidet, denne gang med en fløj mod vest. Over indgangsdøren til huset ses Ny Carlsbergs varemærke og Carl Jacobsens valgsprog ”Semper Ardens” - altid brændende. Små detaljer som fx dørgreb som elefanthoveder giver ejendommen sin historie og særpræg.
lagerkælder 3 i carlsberg byen

Kom tæt på de fredede bygninger på området - Røde tegl, fin ornamentik, mosaikker, bronzeskulpturer og byggeteknikker i særklasse. I Carlsberg Byen er mursten ikke bare mursten. De gamle industribygninger fortæller historien om bykvarterets fortid som bryggeri. De historiske bygninger er et stykke danmarkshistorie, der giver området karakter og skaber den helt særlig atmosfære, der er Carlsberg Byen.

Læs om de fredede bygninger her

Når fortid, nutid og fremtid forenes - Carlsberg blev grundlagt i 1847 af den visionære brygger J.C. Jacobsen, som dermed lagde grundstenen til en moderne dansk bryggerivirksomhed. Men der er meget mere historie at hente. Her kan du få styr på de vigtigste fakta om bryggeriet, der på mange måder har formet det fundament, Københavns nye bykvarter bygger på. 

Mærk historiens vingesus
ølkasser i carlsberg byen
Send mig erhvervsnyheder fra carlsberg byen
  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.
Tilmelding til Carlsberg Byens nyhedsbrev
  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.