Fire, små danseperler

Generelle nyheder 14. november 2012
af Anne Lønstrup. Foto: Thomas Petri, Dr Achim Plum m.fl.
Thousand Threads hedder det koncept, som på fredag har premiere i DANSEhallerne. Her får publikum chancen for at opleve kommende danske og udenlandske kunstnere og se, hvad der sker nu og her i dansemiljøet.

Thousand Threads hedder det koncept, som på fredag har premiere i DANSEhallerne. Her får publikum chancen for at opleve up-coming danske og udenlandske kunstnere og se, hvad der sker nu og her i dansemiljøet.

Begrebet Thousand Threads er en beteg- nelse for en særlig god kvalitet i vævet stof - og hver enkelt tråd i det fine stof bidrager til at skabe denne høje kvalitet.  

På samme vis bidrager hver enkelt værk DANSEhallernes Thousand Threads til en samlet høj kvalitet af dans. Værkerne er udvalgt af Dansehallernes kunstneriske chef Bush Hartshorn, og på fredag og lørdag kl. 20.00 vises de første fire værker. 

Rødder i det asiatiske

Under Thousand Threads præsenteres publikum for fire værker med eksperimenterende, unge og innovative kunstnere. Man kan bl.a. se breakdans - som en danset Picasso, en dansende kriger fra Taiwan, en rekvisit med sin egen vilje og små historier om kærlighed..

Du kan opleve disse fire små perler:
  
Breakdans - som en danset Picasso

To kraftfulde franske superkvinder fra Frankrig (Compagnie par Terre) i en blanding af breakdance og kontaktdans. De laver både powermoves, hip hop og ikke mindst Breakdans. De nedbryder og rekonstruerer bevægelser for at samle dem op igen på en skæv måde  – som en danset Picasso! 
- Yonder Woman (2010) af Compagnie par Terre / Anne Nguyen

En dansende kriger fra Taiwan

I værket "Traverse" skal du holde på hat og briller, når den taiwanske danser Shang-Chi Sun som en kriger med præcision og styrke indtager rummet. Han akkompagneres af en trommende lyd, der vokser til en intensitet, som lyden af et jetfly, der er ved at være klar til take-off…-- -  - -Traverse (2011) af Shang-Chi Sun

En rekvisit med sin egen vilje

Den japanskfødte danser Tomomi Yamauchi byder herefter på en solo, der handler om menneskets ønske om at kontrollere sine omgivelser, heri indgår en rekvisit med sin helt egen vilje. Og spørgsmålet er: "Hvem kontrollerer egentlig hvem?"
- Song of The Wind (2012) af Tomomi Yamauchi

Små historier om kærlighed

Sidst, men ikke mindst tager koreografen og danseren Khamlane Halsackda fra Laos os med ind i et værk om kærlighed, og alene på scenen fortæller han med ord og krop om den første forelskelse.
- A single act (2010) af Khamlane Halsackda.

16. – 17. nov. 2012 kl. 20 / St. Carl / Dansehallerne / Varighed 1 time og 30 min. (inkl. pause)
 

Carlsberg Byen bruger cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger statistik. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Læs mere her