Folkekøkken på Ny Carlsberg Vej

Generelle nyheder 04. oktober 2010
af Anne Lønstrup
Hvordan lyder det med en gang skipperlabskovs eller stegt flæsk og persillesovs? Sådan spiser du på Carlsbergs nyeste spisested. Det hedder "Haven" og ligger lige ud til Ny Carlsberg Vej i tilknytning til en gymnastiksal fra 1970'erne.

Hvordan lyder det med en gang skipperlabskovs eller stegt flæsk og persillesovs? Sådan spiser du på Carlsbergs nyeste spisested. Det hedder "Haven" og ligger lige ud til Ny Carlsberg Vej i tilknytning til en gymnastiksal fra 1970'erne.

Kevin Bendix er – foruden alt muligt andet – gammel rekvisitør. Han nærmest svælger i det godt tilrøgede interiør, som findes i det cafeteria, der siden 1970erne har været drevet i tilknytning til Carlsbergs fritidscenter på Ny Carlsberg Vej 68.

Her en hel væg med sportstrofæer bag skabenes glasruder. Her er billard, tunge institutionsagtige borde og stole og Hof-hunden, der bjæffer til kunderne i baren.

Jukebox og rødternede duge

Alt det vil Kevin Bendix bevare. Han vil mørkbejse alt træværk, lægge trægulv og spraymale med lidt guld. Han vil hænge kuppellamper op og dele rummet med et gammelt teatertæppe af velour. Og så vil han hædre bryggeriets grundlæggere, J. C. Jacobsen og hans søn Carl, ved at smække dem op på væggen i glas og ramme.

Herfra kan de to så overvåge en iværksætter anno 2010. En mand, der planlægger folkekøkken, rødternede duge og hygge a la de små haver på Pile Allé. En mand, som via sin populære café "Darling" på Enghave Plads var først med at gen-introducere tarteletten til nye generationer, der ligesom ham kan falde i svime over alt det, der var oppe i 1970'erne. Inklusive John Mogensen, som med garanti kommer til at lyde fra Havens jukebox.

Varm kakao i udestuen

I tilknytning til Haven vil Kevin Bendix bygge en udestue mod Ny Carlsberg Vej. Her kan man så sidde og nyde en kop varm kakao, mens sneen daler på brostenene. Om sommeren bliver der udeservering på den hvide træterrasse, som ligger perfekt i forhold til solen.

"Vi skal tilbage til rødderne. Det nære. Det er det, folk vil have," spår Kevin Bendix, som allerede planlægger stedets julefrokoster, der ikke vil komme til at lade Damhuskroen noget efter. Som han skriver på Havens facebook-side: "Haven er vintage – og vintage er det nye sort."

Restaurant Haven. Åbent fra 15.00 til 22.00 mandag til fredag. Weekend lukket.
Bemærk: Her i oktober skal mades forudbestilles på tlf.: 33 21 55 15

 

Carlsberg Byen bruger cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger statistik. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Læs mere her