Islandsk saga på det gamle bryggeri

Generelle nyheder 17. september 2012
af Anne Lønstrup. Foto: Per Morten Abrahamsen
En site-specifik teaterforestilling garneret med ni retters nordisk mad på gastronomisk niveau. Vølvens Spådom tegner til at blive en oplevelse af de sjældne.

En site-specifik teaterforestilling garneret med ni retters nordisk mad på gastronomisk niveau. Vølvens Spådom tegner til at blive en oplevelse af de sjældne.

Teaterdirektør og kunstnerisk leder Martin Tulinius fra Teater Republique inviterer med forestillingen Vølvens Spådom sit publikum ind i kældrene under Carlsberg. Her får publikum det, han karakteriserer som en hybrid bestående af teater, gastronomi og et sjældent set fysisk sted.

"Alle sanser kommer i brug undervejs i forestillingen. Fortællingen om verdens undergang, genopbyggelse og fremtid er selvfølgelig det vigtigste, men Vølvens Spådom bliver en godt tre timer lang helhedsoplevelse med lyd, lys, installationer, skift mellem mange rum og med ni serveringer og fuld vinmenu," fortæller Martin Tulinius, som i samarbejde med scenograf Dorte Holbek, dramaturg Alette Scavenius og ikke mindst madkunstneren  Mette Martinussen fra Madeleines Madteater har skabt en madteaterforestilling med udsøgt nordisk mad.

Et publikum på 48 personer

Han sidder i Café Elefanten og spiser en sandwich efter at have været nede i Carlsbergs vidtstrakte kældre for at undersøge mulighederne for, hvordan Vølvens Spådom skal udfolde sig i de forskellige konkrete rum.

Uden at ville afsløre for meget om forestillingen, fortæller Martin Tulinius, at publikum – som hver spilleaften er et eksklusivt selskab på kun er 48 personer - vil komme igennem alt seks-otte forskellige rum på Carlsberg. Kvinderne rådes ikke til at møde op i stiletter, for det traditionelt magelige ophold i en stol i teatersalens mørke er afløst af tre timers bevægen sig rundt fra rum til rum, op og ned og fra scenografi til scenografi.

En guldgrube af originale rum

"Kældrene under Carlsberg er en guldgrube af gange og originale rum, der passer som fod i hose til denne ragnarok-historie. Her kan historien komme til at rejse op og ned i niveauer alt efter om vi befinder os i over- eller underverdenen," siger han.

"Det er som en labyrint, hvor publikum også vil opleve at blive ført én af gangen. Men det bliver en tryg oplevelse, for man bliver guidet rundt af skuespillerne. Publikum skal ikke agere med i forestillingen – det hader jeg selv – men de bliver en del af installationen i og med, at de går rundt og placerer sig forskelligt fra aften til aften, og at skuespillerne interagerer med dem."

Forlænget spilletid

Vølvens Spådom er i Teater Republique's udgave en moderne fortolkning af et tusind år gammelt sagn. Den Reumert-belønnede skuespiller Morten Burian spiller hovedrollen og herudover medvirker 15 andre skuespillere. Forestillingen har allerede fået forlænget sin spilletid trods en billetpris mellem 1.075 kr. og 1.395 kr.

Forestillingen spiller fra den 17. oktober til den 24. november.

Læs mere.. 

Carlsberg Byen bruger cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger statistik. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Læs mere her