Nyheder Luk
Søgning Luk
Luk
Luk
Luk

Nyhedsbrev marts

03. marts 2016
NYT FRA CARLSBERG BYEN

NYT FRA CARLSBERG BYEN

Så melder kalenderen marts og dermed den første forårsmåned. Carlsberg Byen byder på masser af events og aktiviteter hen over foråret, og en af forårsbebuderne er Klatreskoven, som byder velkommen til en ny sæson.

I dette nyhedsbrev kan du bl.a. læse mere om åbningen af Klatreskoven og blive klogere på baggrunden for det omfattende infrastrukturarbejde, der foregår i bykvarteret i øjeblikket.

En anden forårsbebuder er den ikoniske Stjerneport, som i januar sidste år blev taget ned i forbindelse med anlæggelsen af det nye fjernkølingsanlæg og J.C. Jacobsens Gade. Nu har vejret langt om længe tilladt, at Stjerneporten er kommet på plads igen – og oven i købet på sin oprindelige plads lidt tættere på Kridttårnet. Så næste gang du er i Carlsberg Byen, så tag et smut forbi og se den smukke port.

God læselyst og på gensyn i Carlsberg Byen!

INFRASTRUKTURPROJEKT I CARLSBERG BYEN - interview med projektchef Niels Nielsen, Carlsberg Byen P/S.

Hvor længe har du arbejdet i Carlsberg Byen?
Jeg har arbejdet herude i 25 år samlet set – jeg har faktisk lige fejret mit 25-års jubilæum.

Hvorfor graver vi vejene op i Carlsberg Byen – altså det vi kalder infrastrukturprojektet?
Vi er ved at omlægge hele Carlsberg Byen til det offentlige forsyningsnet - Carlsberg og hele bryggerigrunden har nemlig, frem til nu, været selvforsynende med vand, strøm og varme.

Hvor længe varer projektet?
Vi startede i november 2014, og vi er færdige med primærvejene, som er J.C. Jacobsens Gade, Pasteursvej, Bohrsgade, Constantin Hansens Gade og Ny Carlsberg Vej til juli i år. Vi planlægger i øvrigt at fejre åbningen af Ny Carlsberg Vej med en stor vejfest i starten af juli måned.

Hvorfor graver vi vejene op samtidigt fremfor i etaper?
Vi udfører projektet i én kontinuerlig arbejdsgang dels for at sikre fortsat drift i bykvarteret og dels for at sikre en så let tilgængelighed for brugere og byggefirmaer som muligt. Samtidig gør vi klar til at koble både nye og fremtidige bygninger på forsyningsnettet. På den måde undgår vi, at vi på et senere tidspunkt skal lukke vejene helt.

Hvad er det sværeste ved infrastrukturprojektet?
De meget snævre arbejdsområder og tilkørselsveje er udfordrende for store gravemaskiner og lastbiler, og der ligger en stor opgave i at sikre, at både vores beboere og besøgende fortsat kan færdes i kvarteret. Der er et stort pres på de veje, som er tilgængelige, og selvom vi gør, hvad vi kan, så kan et projekt som dette ikke undgå at give gener for dem, der færdes og bor i området.

Hvad er det bedste ved projektet?
Det er at få Carlsberg Byens fremtidige infrastruktur til at hænge sammen og få skabt et nyt bykvarter med et velfungerende og miljøvenligt forsynings- og afløbssystemsystem, der fremadrettet vil være nerven i hele byen.

Hvad er det sjoveste ved projektet?
Det sjoveste er nok, når det lykkes at få byen til at spille sammen under et så stort projekt, som dette er. Og så sætter jeg stor pris på den daglige dialog og kontakt, jeg har med vores beboere, entreprenører og interessenter. Jeg synes, at alle prøver at få det til at fungere og tage problemerne i opløbet, og vi har et meget fint og konstruktivt samarbejde på tværs.


Nu er sidste etape af boligerne i Ottilia Hus i Carlsberg Byen sat til salg. De i alt 27 boliger i Ottilia Hus har en forkælet beliggenhed i bykvarterets nordvestlige del. Til den ene side er en storslået grøn udsigt, der bringer beboerne tæt på naturen, og til den anden side summer den smukke plads ”Bag Elefanterne” af liv. Læs mere om de unikke boliger i Ottilia Hus på www.carlsbergbyen.dk eller kig forbi Maskincentralen på Pasteursvej 7, 1799 København V til åbent hus hver søndag kl. 13-15.

KLATRESKOVEN ÅBNER

KLATRESKOVEN ÅBNER FOR EN NY SÆSON
Det er nu officielt blevet forår, og Klatreskoven er klar til åbne for endnu en sæson. Hvis vejret tillader det, bliver første åbningsdag lørdag den 19. marts kl. 10.

Læs mere om åbningstider, priser og gruppearrangementer her.

DET SKER I CARLSBERG BYEN

FORSKØN ET BYRUM I CARLSBERG BYEN
Det går stærkt med udviklingen af Carlsberg Byen, og det synlige bevis er nye bygninger og omlægning af veje. Det betyder, at nogle pladser inddrages i byggeriet, mens andre åbner op. Carlsberg Byen inviterer nu interesserede til at være med til at udsmykke et af de nye byrum.

Et af de nye byrum, som åbner i Carlsberg Byen, er Ottilia Jacobsens Plads, i bydelens nordvestlige hjørne. Svellemøblerne fra Tap E Plads foran Dansehallerne samt rebtræerne fra Bryggernes Plads er allerede flyttet ind på pladsen, som ligger ud mod Ny Carlsberg Vej med Søndermarken i ryggen.

Nu har du muligheden for at være med til at gøre byrummet forårsklar og forskønne det, så det kan lægge plads til hyggestunder, events og aktiviteter, når det bliver lidt varmere i vejret. Ottilia Jacobsens Plads er nemlig omgivet af ca. 150 meter plankeværk på lidt over 2 meter i højden, og Carlsberg Byen inviterer nu interesserede til at udsmykke plankeværket.

Har du en idé til hvordan, man kan forskønne byrummet og udsmykke plankeværket omkring Ottilia Jacobsens Plads kan du sende dit forslag til kommunikationschef i Carlsberg Byen, Pernille Hebsgaard Rohdemeier på mail phr@carlsbergbyen.dk. Du skal vedlægge en tegning eller visualisering af dit forslag, en projektbeskrivelse, herunder en titel på projektet, samt et budget. Der vil være mulighed for at søge om midler til materialer og opsætning.

Forslag, som inddrager eller er forankret i lokalområdet, vil blive foretrukket, og det samme gælder forslag, som er med til at skabe liv på pladsen eller på anden måde lægger op til involvering af brugerne af byrummet.

De indkommende projektforslag vurderes løbende.

ÅBENT HUS HVER SØNDAG
Carlsberg Byen inviterer inden for til åbent hus i den gamle Maskincentral på Pasteursvej 7 hver søndag kl. 13-15.

Bohrs Tårn
Bohrs Tårn rummer 88 lejligheder, der, alt efter placering, får en helt unik udsigt over København, Frederiksberg, Valby og Øresund. Samtlige af tårnets lejligheder har store panoramavinduer, der let kan skydes til side, så du kan nyde en sommeraften fra din egen overdækkede terrasse midt i stuen. Og der er noget for enhver smag og behov, for de 4 lejlighedstyper varierer i størrelserne 139-191 m2 og tilbyder nogle af Danmarks højst beliggende lejligheder.

Åbent hus: Søndage kl. 13-15 (Living Homes)

Maskincentralen, Pasteursvej 7, 1799 København V.

Ottilia Hus
Ottilia Hus er tegnet af arkitektfirmaet Vandkunsten og ligger i Carlsberg Byens nordvestlige del, der læner sig op ad Frederiksberg og har Søndermarken, Kammas Have og Bakkehus Museet til nabo. Ottilia Hus tæller 27 lejligheder, der rummer alt fra små hyggelige toværelses lejligheder til rummelige og eksklusive familieboliger – fordelt på en eller to etager og med direkte adgang til pladsen ’Bag Elefanterne’.

Åbent hus: Søndage kl. 13-15 (Nybolig Projektsalg ved Schlichting & Nielsen A/S)

Maskincentralen, Pasteursvej 7, 1799 København V.

Mæglerne kan kontaktes på 2772@nybolig.dk eller tlf. 4458 2300 uden for showroomets åbningstid.

Jacobsen Hus
Jacobsen Hus er tegnet og designet af Henning Larsens Architects og har en helt eminent placering på hjørnet af Ny Carlsberg Vej op mod Frederiksberg og Carlsberg Museum.
De 13 lejligheder kan nyde udsigten over Søndermarken eller den smukke, fredede bygning, Det Grå Hus, hvor Kähler flytter ind.

Stort set alle de luksuriøse lejligheder har altaner, og alle har adgang til fælles altangang. Sidder du på altangangen, kan du tage del i livet i gården. Vælger du den anden, får du privatliv og udsigt. Derudover indeholder bygningen én penthouselejlighed med privat tagterrasse, der har udgang fra stuen, og hvorfra man kan nyde en storslået udsigt over Københavns tage.

Åbent hus: Søndage kl. 13-15 (Nybolig Projektsalgved Schlichting & Nielsen A/S)

Maskincentralen, Pasteursvej 7, 1799 København V.

Mæglerne kan kontaktes på 2772@nybolig.dk eller tlf. 4458 2300 uden for showroomets åbningstid.

DET SKER I DANSEHALLERNE

LOONA NIGHTS / Åben platform
Tag med til en aften, hvor alt kan ske. Dansehallerne byder indenfor til deres åbne platform Loona Nights, hvor en række kunstnere præsenterer små miniværker. Værkerne spænder vidt, det kan være en sang, en dansende guitarsolo, en lille magisk performance – kort sagt en aften, hvor alt mellem himmel og jord kan blive vist på scenen.

Loona Nights foregår på Dansehallernes uformelle foyerscene, og der er fri entré.

Spilleinfo:
Loona Nights
11. marts 2016 / kl. 20.30 - ca. 23.00
Foyerscenen
Fri entré
Læs mere: http://www.dansehallerne.dk/forestilling/loona-nights-3/

DANCE FOR ME / international performance
Dansehallerne garanterer et godt grin, når duoen fra DFM Company kigger forbi med deres finurlige og humoristiske forestilling Dance for me.
Det er historien om Ármann Einarsson, 50 år, islandsk musikskoleleder, tidl. mester i stangspring og nu med anseelig mave, som altid har haft en drøm om at lave en rigtig danseforestilling. Nu går drømmen endelig i opfyldelse. For da hans svigerdatter Brogan, der er danser og koreograf, hører om hans drøm, beslutter hun sig for at lave en forestilling sammen med Ármann…
Det er ikke så meget en danseforestilling, som det er en forestilling OM dans.

Spilleinfo:
Dance for me / DFM Company (is)
18. - 19. marts 2016 / kl. 19 (Varighed: ca. 55 min. uden pause)
Lille Scene
Læs mere: http://www.dansehallerne.dk/forestilling/dance-for-me/
Køb billetter: http://www.teaterbilletter.dk/forestillinger/dance-for-me-2/

DET SKER HOS VISIT CARLSBERG

SÆT KRYDS I KALENDEREN – EM-POKALEN BESØGER CARLSBERG FRIDAYS
Vi synes, at du skal høre om Visit Carlsbergs spændende planer. Den grønne løber bliver rullet ud, når EM-pokalen på sin Europatur gør holdt på Visit Carlsberg. Tag vennerne med til fredagsbar i fodboldens tegn, hvor der vil være photo opportunities med pokalen, DJ, bordfodbold, quizzer, kolde øl, lækker mad og meget mere.

Visit Carlsberg den. 18. marts kl. 16-22

PÅSKELØJER PÅ VISIT CARLSBERG
Tag hele familien med på påskeløjer med skattejagt, hestevognstur og gækkebreve. I påskeferien byder Visit Carlsberg på en anderledes skattejagt efter påskeæg på området. Med et skattekort i hånden kommer du rundt i udstillingen og på området i det tempo, der passer dig og familien.

Visit Carlsberg den 19.-28. marts kl. 10-17 (mandag d. 21. lukket)

Læs mere om Visit Carlsberg her.

DET SKER I TAP1

5-6. marts - Loppemarked

12.-13. marts - Outletmesse

21. marts - Fodbold Awards - TV show - ikke åbent for publikum :)

23. marts - Påske TAM TAM - Psykedelisk koncert

25. marts - BLOWOUT - Elektronisk koncert med DJ line-up.

X

Bliv opdateret om boliger i Carlsberg byen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Cookie infoCarlsberg Byen bruger cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger statistik. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Hvad er cookies?