Halmlageret i Carlsberg Byen

Halmlageret

Halmlageret ligger i Carlsberg Byens nordøstlige hjørne ud mod Frederiksberg og Humleby. Sammen med Kedelhallen og Maskincentralen er Halmlageret en af tre fredede bygninger i det fremtidige bykvarter, som er udpeget til at huse kulturelle formål.
Det var Thyge Hvass, der tilbage i 1949 designende Halmlageret. Den unikke bygning tæller 1.975 m2 og fungerede oprindeligt som bryggerigrundens flaskefabrik, hvor man tappede flere end 10.000 flasker i timen.

I 1970erne brugte de ansatte på bryggeriet Halmlageret som skole, hvor de lærte at køre med lastvogn, og i årene efter har bygningen ageret oplag for halm til Carlsbergs mange heste.

Nu er Halmlageret bevaringsværdigt og dedikeret til kulturelle formål. 75 procent af bygningens volumen skal favne kultur, idræt, institution eller fælles anlæg.
Halmlageret i Carlsberg Byen
Elefantporten i Carlsberg Byen

Elefantporten - På toppen af Ny Carlsberg Vej troner den måske mest kendte bygning på Carlsberg-grunden: Elefantporten. Bliv meget klogere på den ikoniske port og få historien bag her.

Hvorfor elefanter?

Når fortid, nutid og fremtid forenes - Carlsberg blev grundlagt i 1847 af den visionære brygger J.C. Jacobsen, som dermed lagde grundstenen til en moderne dansk bryggerivirksomhed. Men der er meget mere historie at hente. Her kan du få styr på de vigtigste fakta om bryggeriet, der på mange måder har formet det fundament, Københavns nye bykvarter bygger på. 

Mærk historiens vingesus
historie i carlsberg byen
Send mig erhvervsnyheder fra Carlsberg Byen

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.
Tilmelding til Carlsberg Byens nyhedsbrev

Modtag gratis nyt fra Carlsberg Byen cirka en gang om ugen. I nyhedsbrevet har vi bl.a. fokus på livet i bykvarteret, nye boligprojekter og spændende events.

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.