katrine og umut fra grillen grisen på nørrebro

mød iværksætterne: det er butikkerne, der skaber byliv

Går man ned af Nørrebrogade, ligger guldsmedene side om side med shawarmabarer og eksklusive møbelbutikker. Det er netop stor diversitet i butikkerne, som gør bylivet til noget helt særligt. I hvert fald hvis man spørger Umut Sakarya og Katrine Hjorth, ejere af grillbaren Grisen på Fredensgade på Nørrebro.

plads til ambitioner

Umut på 26 år og Katrine på 28 år ligner måske ikke den gennemsnitlige restauratør og iværksætter. Ikke desto mindre åbnede de i 2015 den klassiske grillbar, Grisen, på Fredensgade på Nørrebro. Og netop nu er de i fuld gang med at åbne Guldkroen, en restaurant der skal servere danske klassikere, lidt længere nede ad gaden.

Umut og Katrine flyttede begge til København i 2009, og de har svært ved at forestille sig at flytte herfra igen lige foreløbig.

”Ud over at vi er tæt på alt lige fra restauranter, kultur og grønne områder, så er der plads til at have ambitioner i København. Der er mulighed for at søsætte projekter, man går og drømmer om. Vi startede Grisen med penge vi tjente en sommer, hvor vi knoklede igennem som tjenere,” fortæller Umut og Katrine supplerer:
”Det første halve år var ret intenst. Ville der overhovedet komme nogle gæster? Men nu har vi fået en god samling af stamgæster fra lokalområdet. Nogle af dem har boet i gaden siden 60’erne. Og de taler alle sammen om, hvor vigtigt det er med de her lokale forretninger, som skaber liv og personlighed i gaden.”

Den holdning deler Katrine og Umut, der mener at det gode byliv skabes af lokale med initiativ og af en masse forskellige forretninger med personlighed.

katrine og umut fra grillen grisen på nørrebro
katrine og umut fra grillen grisen på nørrebro

storbyen er et madmekka

Noget andet, som de to fremhæver som noget helt særligt ved at bo i København, er mulighederne for at finde overraskende og spændende fødevarer fra hele verden.

Når flere nationaliteter samles i en storby som København, bringer de deres traditioner og madkulturer med sig, hvilket skaber en naturlig efterspørgsel efter ingredienser, man normalt ikke ville se i Danmark.

”Det betyder at man kan finde en eller anden thailandsk frugt i en butik på Nørrebro, som man ellers aldrig havde haft muligheden for at smage. Det er sjovt at se et dansk par gå på opdagelse i en asiatisk butik og kigge på de underlige ingredienser og læse højt på etiketterne,” beskriver Umut, som ofte selv tager et smut forbi Kødbyen på Vesterbro, hvor der ligger en stor forhandler af asiatiske råvarer.

Hvad næste projekt bliver for de unge iværksættere er ikke lagt fast, men lige nu har de kig på en hjørneforretning tæt på deres lejlighed på Haraldsgade på Nørrebro.

”Vi har set os lune på at starte en økologisk bager eller noget andet sjovt. Det er et godt område, som kunne bruge lidt personlighed. Mange af de lokale driver den samme slags kiosk eller grønthandler hvor fokus er på funktionalitet, og det vil vi gerne udfordre,” forklarer Umut.
katrine og umut fra grillen grisen på nørrebro
Alle stamgæsterne taler om, hvor vigtigt det er med lokale forretninger, som skaber liv og personlighed i gaden.
Iværksætterne Katrine og Umut, ejere af grillbaren Grisen

Iværksætterne har også fundet vej til Carlsberg Byen - Flere og flere får øje på Carlsberg Byen, når de og deres idéer skal have nyt tag over hovedet - og det er vigtigt, for iværksættere og forretninger er en stor del af at skabe et levende bykvarter. Under De Hængende Haver i Carlsberg Byen har UrbanWineBox, Danmarks første delevinkælder, fundet sig til rette. De tilbyder at opbevare og forkæle din vin for dig, så du ikke behøver gemme vinen på toppen af køleskabet eller under sengen. 

Læs om det nye vinkoncept her
katrine og umut fra grillen grisen på nørrebro
kaffekilden på tapperitorvet i carlsberg byen

Frisør, apotek, caféer, elektronik, nips og indkøb...  De første mange butikker i Carlsberg Byen har slået dørene op til glæde for beboere, naboer og københavnerne, og flere kommer til i løbet af de kommende år. Få et hurtigt overblik over de spændende forretninger, du skal give et besøg i det der kan blive dit nye nabolag.

Se butikkerne i Carlsberg Byen

Tag del i lokallivet allerede nu - Madmarkeder, julefester, danseforestillinger, vejfest, parkour, kunstudstillinger. Der er gang i lokallivet i Carlsberg Byen, og du er inviteret!

Se kommende events
vejfest i carlsberg byen
Send mig erhvervsnyheder fra Carlsberg Byen

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.
Tilmelding til Carlsberg Byens nyhedsbrev

Modtag gratis nyt fra Carlsberg Byen cirka en gang om ugen. I nyhedsbrevet har vi bl.a. fokus på livet i bykvarteret, nye boligprojekter og spændende events.

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.