gærtårnet i carlsberg byen

Vidste du, at ...

Læs her, hvordan den gamle bryggerigrund har lagt stald til elefanter, H. C. Andersen har skrevet om bryggerigrunden i sin dagbog, og hvorfor navnet Dødens Gang er opstået.

Den gamle bryggerigrund, der i dag danner rammerne for Københavns nye bykvarter, gemmer på uendeligt mange historier og anekdoter. De mange fredede bygninger gemmer i selv på massevis af historier, mens anekdoterne om bryggeren og og bryggeriet er uendelige, og vi har derfor samlet et lille udpluk af de sjoveste historier her. 

Vidste du ...

- at den store danske eventyrdigter, H. C. Andersen flere gange besøgte Carlsberg. Således noterede digteren i sin dagbog: "Kjørte i Sporvogn til Pile-Aleen og gik da i Dynd og Søle neden om Søndermarken, til Carlsberg hvor jeg var indbudt af Eieren Brygger Jakopsen."

- at udbygningen af Ny Tap ind mod æresboligens have uofficielt kaldes for "Abegrotten", officielt for "De Hængende Haver". Udformningen skulle sikre dagslys i bygningen, uden at arbejderne kunne se direkte ned i haven.

- at hele Carlsberg er forbundet med i alt syv kilometer underjordiske gange. Den bredeste gang blev etableret kort efter sammenlægningen af Gamle Carlsberg og Ny Carlsberg i 1906. Den bar navnet "Dødens Gang", fordi der i årene efter sammenlægningen skulle have foregået en serie drabelige slagsmål mellem ansatte fra de to nyligt fusionerede bryggerier.

- at de fire elefanter i Elefantporten på Ny Carlsberg Vej symboliserer Ottilia og Carl Jacobsens fire overlevende børn: Theodora, Vagn, Helge og Paula.

- at Carlsberg har lagt stald til elefanter i transit mellem den store verden og Zoologisk Have. Ligesom Zoologisk Have fik lov at fragte elefanter til København via den lokale station på Carlsberg – "Station Hof".

- at Lagerkælder 3 med sin markante udsmykning af gyldne skjolde blandt bryggeriarbejderne på Carlsberg gik under navnet ”Slottet”. Rygtet vil vide, at hver af de 64 skiver belagt med bladguld kostede ligeså meget som en folkevogn.

det grå hus i carlsberg byen

Når fortid, nutid og fremtid forenes - Carlsberg blev grundlagt i 1847 af den visionære brygger J.C. Jacobsen, som dermed lagde grundstenen til en moderne dansk bryggerivirksomhed. Men der er meget mere historie at hente. Her kan du få styr på de vigtigste fakta om bryggeriet, der på mange måder har formet det fundament, Københavns nye bykvarter bygger på. 

Mærk historiens vingesus

Kom til åbent hus på søndag - Hver søndag kan du kigge forbi til åbent hus i vores showroom i den gamle Maskincentral, hvor vores boligrådgivere står klar til at hjælpe med spørgsmål om både boligerne og bykvarteret. Du kan også prøve vores interaktive kort eller virtual reality. Få åbningstider og adresser her.

Læs mere om åbent hus
Scherfig Hus i Carlsberg Byen
Send mig erhvervsnyheder fra Carlsberg Byen

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.
Tilmelding til Carlsberg Byens nyhedsbrev

Modtag gratis nyt fra Carlsberg Byen cirka en gang om ugen. I nyhedsbrevet har vi bl.a. fokus på livet i bykvarteret, nye boligprojekter og spændende events.

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.