Transformation: Gamle bygninger får nye funktioner

I Carlsberg Byen bygger vi ikke blot nyt, men transformerer også de fredede og bevaringsværdige bygninger. De gamle historiske bygninger får nyt liv og nye funktioner til glæde for nyt erhverv, men bevarer samtidig deres stemning og sjæl.

I Carlsberg Byen har vi stor respekt for den historie, der eksisterer herude på den gamle bryggerigrund, og for de mange fantastiske bygninger, der har haft vigtige funktioner under bryggernes tid. Vi passer på kvarteret og bygger ikke bare nyt, men arbejder med at transformere de mange fredede og bevaringsværdige bygninger, så de kan bruges til nye formål såsom kontorer, restauranter, butikker eller kultur. Visionen er at skabe et unikt nyt bykvarter i København, hvor moderne arkitektur indgår i samspil med områdets eksisterende og bevaringsværdige bygninger.

Arbejdet er allerede godt i gang og over de næste år vil endnu flere gamle bygninger gennemgå en spændende transformation. I 2017 blev den gamle silobygning Dipylon Hus forvandlet til et moderne kontorhus, hvor det arkitektoniske særkende og industrielle udtryk er bevaret, samtidig med at bygningen er gjort anvendelig til moderne kontorbrug. F.eks. er de oprindelige maltsiloer blevet bevaret og indgår som tydelige bygningsdele i tegnstuelandskab og møderum. Læs mere om Arkitemas transformation af Dipylon Hus her.

Dipylon Hus er et godt eksempel på, hvordan de gode kvaliteter, der er til rådighed i Carlsberg Byens eksisterende bygninger, kan få nyt liv og formål mens områdets historie og sjæl bevares.
Poul Schülein, senior partner i Arkitema Architects
lagerkælder 3 i carlsberg byen
udsigt over carlsberg byen

Sådan transformer vi

Den gamle Lagerkælder 3 der oprindeligt blev brugt som lageropbevaring, er ved at blive transformeret til et flot nyt hotel. I forvandlingen bibeholdes de smukke originale guldskiver på facaden, og de indvendige siloer bevares og får ny funktion som en del af loungen og receptionen. I den tilstødende Dipylon Port indrettes lounge, hvor overflader og urværk forbliver synlige, og i Maltmagasinet vil der blive indrettet restaurant både under og i de gamle ”store” siloer. Brøchners Hotel Ottilia slår dørene op i 2019, og bliver en hoteloplevelse ud over det sædvanlige midt i et historisk centrum.

Derudover genskaber vi også bygninger til deres oprindelige udseende, som ved Det Grå Hus fra 1860, hvor gamle mursten fra Søndermarkshuset er blevet genanvendt for at genskabe dets oprindelige udseende, efter at det i 1970 blev udvidet og ombygget. I Gærkælderen vil det gamle klokketårn indgå som opgang til kontorer, og forbygningen bevares ligeledes. I Mineralvandsfabrikken bliver gamle produktionslokaler omdannet til kontorer, boliger og butikker. Søjler og bjælker bliver synlige, og de gamle hestetrug genanvendes i det nye gårdrum.

Blandt de mange byggerier, der skyder op i Carlsberg Byen, består 15 % af fredede og bevaringsværdige bygninger fra det oprindelige bryggeri. Mange af disse bliver transformeret til kontorer, mens andre udlægges til kulturelle formål til glæde for byens beboere og besøgende, som f.eks. Halmlageret, som oprindeligt blev brugt til opbevaring af halm til Carlsbergs bryggerheste. Det skal nu favne kultur, idræt, institution eller fælles anlæg.

Vil du høre mere om mulighederne for at leje et transformeret byggeri i Carlsberg Byen?

"De mange fredede bygninger udgør med deres arkitektoniske og historiske værdi et enestående aktiv for de mange beboere, virksomheder og besøgende, der færdes i Carlsberg Byen.
Jens Nyhus, adm. direktør, Carlsberg Byen P/S

Transformationen af fredede bygninger - Hør projektchefen for Dipylon Hus, Lars Ulrik, fortælle om forvandlingen af den gamle bygning fra siloopbevaring til moderne kontor (klik på videoen til venstre). Følg linket herunder og hør mere om arkitekturen i det nye bykvarter.

Se videoen (til højre) med Poul Schülein, senior partner i Arkitema Architects, når han her fortæller om transformationen af det nye bykvarter

Send mig erhvervsnyheder fra Carlsberg Byen

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.
Tilmelding til Carlsberg Byens nyhedsbrev

Modtag gratis nyt fra Carlsberg Byen cirka en gang om ugen. I nyhedsbrevet har vi bl.a. fokus på livet i bykvarteret, nye boligprojekter og spændende events.

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.