Byrum i Carlsberg Byen

Bykvarteret gemmer på intet mindre end 25 byrum og haver, som beboere og besøgende kan få glæde af, når de færdes i området. Byrummene er ikke skabt ved et tilfælde, men er nøje planlagt for at give dig den bedste oplevelse. Her er et udpluk.

Franciska Clausens Plads - Op ad Maskincentralens solbeskinnede teglfacade bygges trapper og små steder, man kan sidde og nyde pladsen, der er opkaldt efter den danske kunster, Franciska Clausen. Pladsen ligger lige mellem de fredede bygninger Maskincentralen og Kedelhallen, der tilbage i bryggeritiden samlede alle kraftkilder til bryggeriet på ét sted.

Et aktivt byrum mellem fredede bygninger

Bryggernes Plads - Bryggernes Plads er omkranset af gamle og nye bygninger og bliver et af bykvarteres mest centrale pladser med café, hotel og butikker ud til pladsen.

Carlsberg Byens rådhusplads
J.C. Jacobsens have i Carlsberg Byen

Grønne åndehuller - Nogen siger, at J.C. Jacobsens Have minder dem om Central Park i New York, fordi naturen smelter sammen med storbyen. Du må selv vurdere, om du er enig, men haven er i hvert fald en grøn oase i det nye bykvarter med høje trætoppe og skjulte kroge, hvor du kan holde en grøn tænkepause og puste ud for en stund, samtidig med at du er midt i byen. 

Bykvarterets to parker

Østen for Humlen -  Den urbane oase, Østen for Humlen, er et af Carlsberg Byens grønne samlingssteder, og beliggenheden i smørhullet mellem hyggelige Humleby og det gamle Vesterbro, gør Østen for Humlen til noget udover det usædvanlige - og med Krøyer Hus' integrerede daginstitution, bliver parken det perfekte sted i byen for børnefamilier. 

LÆS OM BYENS URBANE OASE

Købkes Plads - På Købkes Plads bliver der et mangfoldigt byliv med plads til at du kan tage en kop kaffe på en af caféerne i solen, mens børnene render rundt på pladsen. Pladsen lægger også areal til forskellige events og helt generelt en summen af liv.

Nysgerrig? Læs mere her

Bag Elefanterne - Området bag den ikoniske Elefantport på Ny Carlsberg Vej gemmer på en lille oase med plads til fordybelse, en hyggelig gåtur med kig til de gamle bygninger eller et besøg på en af caféerne. 

Læs om den snoede plads her
Det er en meget stor gave at få lov at udvikle et helt nyt bykvarter. Kombinere de historiske bygninger, med nybyggeri af høj arkitektonisk kvalitet og samle det hele omkring åbne pladser og grønne åndehuller. 
Jens Nyhus, adm. direktør i Carlsberg Byen
Liv på Humletorvet ved UCC Campus Carlsberg

Det livlige tapperitorvet - Trafik, energi, puls og masser af mennesker kendetegner Tapperitorvet, der forbinder Vesterbro og Valby via supercykelstien og resten af Storkøbenhavn via Carlsberg Station. Kigger du forbi en solskinsdag, ser du de unge mennesker, der nyder solen og en sludder på kanten af de grønne plateauer midt på torvet.

Byens trafikale knudepunkt

Humletorvet - Som en lille, hyggelig lomme ved siden af det travle Tapperitorv ligger Humletorvet, hvor du kan besøge spændende forretninger og lækre madsteder. Under tre store "paddehatte" finder folk ly for regnen, og på taget af paddehattene er der plantet grønne planter, som kan skimtes, når man bevæger sig rundt på torvet.

Læs tankerne bag
Liv på Humletorvet ved UCC Campus Carlsberg
Thorvald Bindesbølls Plads, Carlsberg Byen

Thorvald Bindesbølls Plads - Midt på Thorvald Bindesbølls plads står den gamle, fredede bygning, Halmlageret, som bliver omdrejningspunktet for et livligt byrum med fokus på kultur, leg og fællesskab.

Læs om byens kulturelle samlingspunkt

Vesten for Humlen - I den nordøstlige del af Carlsberg Byen mellem Scherfig Hus, Købke Hus og Humleby strækker Vesten for Humlen sig som et grønt parkstrøg langs boligerne. Her kan man følge naturen og årstidernes skiften lige uden for sine vinduer, selvom man bor midt i storbyen.

Læs mere om det grønne parkstrøg
Vesten for Humlen, Calrsberg Byen
Theodora Hus

Ottilia Jacobsens Plads - Ottilia Jacobsens Plads bliver et fantastisk byrum med gennemgang fra Paulas Passage til Bryggernes Plads med både café og restauranter med udeservering.

Læs mere om pladsen her

Kammas Have - I den nordlige del af Carlsberg Byen, på grænsen til Frederiksberg, ligger den gamle guldalderhave, Kammas Have. Nu gør vi den grøn igen, så du kan nyde de rolige omgivelser.

Mere om den gamle have
Send mig erhvervsnyheder fra Carlsberg Byen

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.
Tilmelding til Carlsberg Byens nyhedsbrev

Modtag gratis nyt fra Carlsberg Byen cirka en gang om ugen. I nyhedsbrevet har vi bl.a. fokus på livet i bykvarteret, nye boligprojekter og spændende events.

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.