Ottilia Hus i Carlsberg Byen

Bag Elefanterne: intimt byrum

Forestil dig, at der omkring dig er butikker, masser af mennesker, liv og puls. Du drejer nu ind ad en lille vej. Du kunne ikke udefra se, hvad der gemte sig derinde, men nu står du på en rolig plads, hvor pulsen og stemningen er en helt anden: Du er på pladsen Bag Elefanterne.

Bag Elefanterne er opkaldt efter sin placering bag den ikoniske Elefantport, og er et af de mere intime byrum i Carlsberg Byen. Det er smallere end mange af de andre, men strækker sig langt, og så falder det i niveau, der har født små, hyggelige trapper i byrummet. Det er en hemmelig perle, der ligger gemt væk fra de store veje, og når du går rundt om et hjørne, så er du pludselig midt i det. Bag Elefanterne er et godt eksempel på ”det ikke ventede”, overraskelser i byrummet, der er tænkt ind mange steder i Carlsberg Byen.
Ottilia Hus i Carlsberg Byen
Bobleplads

stemning fra bryggeritiden

På pladsen er der industristemning fra det gamle bryggeri – bl.a. bryggeriets gamle masktanke, kaldet Seksløberen, der i dag står som en skulptur på pladsen. Også mange historiske bygninger, som Det Grå Hus og Bryghuset, vil stå tilbage fra den gamle industrikultur og give stemning. Pladsen er belagt med asfalt, der på en gang understreger den industrielle karakter og som samtidig er neutralt, så de gamle, fine huse står mere frem.

Det bliver en oplevelse i sig selv at være i byrummet, og du kan vælge at gå på opdagelse i de små kroge eller sætte dig på en af de hyggelige caféer, der støder ud til byrummet i Ottilia Hus og Laura Hus.

Foruden de mange træer, der bliver plantet på pladsen, leder Bag Elefanterne også ind til Kammas Have, der er et grønt besøg værd.
Ottilia Hus i Carlsberg Byen
Hele Carlsberg Byen bliver et dejligt sted at bo. Men Ottilia Hus har en virkelig forkælet beliggenhed.
Arkitekt Søren Nielsen, Vandkunsten, om ejendommen der ligger ud til
Bag Elefanterne

Scherfig Hus - Scherfig Hus er en karré af moderne byhuse i flotte jordfarver. Her er 104 lejligheder med 2-5 værelser forenet om en stor, grøn gårdhave. Uanset hvilken lejlighed du vælger, får du enten altan eller terrasse. Bonus: Tagene er fyldt med planter, der - udover at pynte - også tager fra, når det regner.

Oplev boligerne i Scherfig Hus
Ottilia Hus i Carlsberg Byen
Send mig erhvervsnyheder fra Carlsberg Byen

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.
Tilmelding til Carlsberg Byens nyhedsbrev

Modtag gratis nyt fra Carlsberg Byen cirka en gang om ugen. I nyhedsbrevet har vi bl.a. fokus på livet i bykvarteret, nye boligprojekter og spændende events.

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.