J.C. Jacobsens Have: Et botanisk frirum

I 160 år var den smukke have lukket for offentligheden, men i dag er alle velkomne til at komme forbi og nyde træerne, blomsterne, søen og den fredede arkitektur i det der engang var bryggerens private have.

Stilhed i storbyen

Carlsberg Byens største have fortæller sin egen historie om en visionær ølbrygger, hvis interesser spændte bredt fra videnskab til kunst og botanik. I 1848 skabte landskabsgartner Rudolph Rothe en romantisk have til J.C. Jacobsen private brug, hvor han kunne plante træer og vækster, han selv hjembragte fra rejser i udlandet. 

Med det summende liv på Campus Carlsberg, Humletorvet, Tapperitorvet og Carlsberg Station som nærmeste naboer ligger J.C. Jacobsens Have og skaber modvægt til det livlige miljø med ro, stilhed og susen i trækronerne. Her kan man tage en pause, nyde frokosten i det grønne, læse en bog, slentre, lufte hunden eller tage en snak med bryggerhestene i hestefolden.

De Hængende Haver

I havens sydøstlige hjørne findes den smukke, fredede bygning De Hængende Haver. Bygningen har en spektakulær facade i brune mokkategl, og fra haven bliver det arkitektoniske sammenspil med Carlsberg Byens første boligtårn, Bohrs Tårn, tydeligt, der står skarpt og i samme varme nuance bag den fredede bygning. Med J.C. Jacobsens Have for foden af Bohrs Tårn og De Hængende Haver har vi et perfekt samspil mellem fortidens botaniske skønhed og storbyens ikoniske vartegn.

J.C. Jacobsens have i Carlsberg Byen
Familien

Lev livet i byen - København er populær hos flere og flere danskere, der ønsker at bo side om side med det pulserende byliv. Men hvordan indretter vi os, når flere kommer til? Bliv klog på projektboliger, få tips om nybyggeri og læs fortællinger fra mennesker, der elsker alle byens facetter. 

Læs mere

Byrum i Carlsberg Byen - Der bliver i alt anlagt 25 byrum og haver i Carlsberg Byen. Nogle er store, åbne pladser med liv og udendørsservering fra de nærliggende caféer, som man kender det fra indre København. Andre byrum er gemt mere af vejen - til dem, der har brug for en stille stund.

Se de 25 byrum
Bobleplads
Send mig erhvervsnyheder fra Carlsberg Byen

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.
Tilmelding til Carlsberg Byens nyhedsbrev

Modtag gratis nyt fra Carlsberg Byen cirka en gang om ugen. I nyhedsbrevet har vi bl.a. fokus på livet i bykvarteret, nye boligprojekter og spændende events.

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.