udsigt over carlsberg byen

Arkitektens Ord

At bygge nyt i et område præget af smuk, historisk arkitektur er en spændende og udfordrende opgave som arkitekt. De nye bygninger skal respektere de gamle, samtidig med at de får deres egen identitet. Her kan du høre om arkitekternes mange overvejelser ved tegnebrættet.

Dipylon Hus - Arbejde og leg i det nye bykvarter Poul Schülein er arkitekt og partner i Arkitema, som står bag byggeriet Dipylon Hus, der ligger lige ved den historiske Dipylon Port og har front mod den livlige hovedgade Ny Carlsberg Vej. Langs bygningens bagside finder man det smukke byrum, Bag Elefanterne.

Læs mere om Dipylon Hus

Europaskolen - Arkitekt og partner hos Vilhelm Lauritzen Arkitekter, Thomas West Jensen, fortæller om referencerne fra den historiske arkitektur i Carlsberg Byen på den nye Europaskole. Den nye skole åbnede i efteråret 2018 for ca. 900 elever.

Læs mere om Europaskolen

Rahbek Hus, Bindesbøll Hus og Heiberg Huse - Arkitekt og partner hos Praksis Arkitekter, Mads Bjørn Hansen, fortæller om inspirationen fra Frederiksberg og brugen af gamle arkitektoniske principper i den nye familie af boligbygninger i den nordlige del af Carlsberg Byen.

Se de fine boliger

Jacobsen Hus - Lars Steffensen, arkitekt og partner hos Henning Larsen Architects, tager dig med op på toppen af Jacobsen Hus, der er bygget med øje for miljøet bl.a. ved genbrug af gamle mursten fra Søndermarkshuset.

Besøg Jacobsen Hus

Ottilia Hus - Hør arkitekt og partner hos Vandkunsten, Søren Nielsen, fortælle om hvad der giver boligerne i Ottilia Hus en helt særlig karakter.

Se boligerne i Ottilia Hus

Respekten for de gamle bygninger - Når man siger Carlsberg Byen, siger rigtig mange ”Elefanterne”. At skulle tegne og forme en bygning blot 10 meter fra den ikoniske port fra 1901 er derfor en opgave, der har krævet sin kreativitet. Arkitekt Anders Lyhne fortæller om tankerne bag bygningen, Laura Hus, hvor historiens vingesus mærkes.

Læs interviewet
elefantporten i carlsberg byen
Send mig erhvervsnyheder fra Carlsberg Byen

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.
Tilmelding til Carlsberg Byens nyhedsbrev

Modtag gratis nyt fra Carlsberg Byen cirka en gang om ugen. I nyhedsbrevet har vi bl.a. fokus på livet i bykvarteret, nye boligprojekter og spændende events.

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.