Dipylon Hus i Carlsberg Byen

Milepæl for Dipylon Hus i Carlsberg Byen

24. august 2017
Den bevaringsværdige bygning, Dipylon Hus, i Carlsberg Byen er nået et skridt nærmere færdiggørelse, og byggeriet er nu så fremskredent, at der onsdag kunne holdes rejsegilde.
Med sin markante facade og placering lige ud til Ny Carlsberg Vej er Dipylon Hus blevet bemærket af de fleste besøgende i Carlsberg Byen. Siden sommeren 2016 har håndværkere nænsomt arbejdet med at forvandle de 24 maltsiloer til 4.500 kvm erhverv og butikker, så det kan stå klart til indflytning til januar næste år.
 
"Dipylon Hus er et rigtigt godt eksempel på, hvordan de mange bevarede, historiske industribygninger kan tages i brug på en anden måde, end de oprindeligt var tiltænkt, og vi er stolte over den løsning, arkitekten har fundet, hvor de bevarer bygningens udtryk, men samtidig moderniserer og gør den anvendelig indvendig," udtaler adm. dir. i Carlsberg Byen Jens Nyhus.
 
Det er Arkitema, der har stået for ombygningen, og tegnestuen blev så glad for bygningen, at de besluttede selv at flytte fra de nuværende lokaler i Ørestaden til de nyrenoverede lokaler i Dypilon Hus, når bygningen står klar. Her kommer de til at arbejde side om side med den ikoniske, fredede Dipylonport og det ligeledes fredede Ny Carlsberg Bryghus.
 
"Jeg synes, det er et fantastisk projekt og jeg glæder mig over, at vi selv kan flytte ind i så spændende et hus. Bevaringsværdige bygninger har en helt særlig sjæl, og vi bliver en del af historien og af en interessant fortælling. Dipylon Hus ligger centralt placeret i det gamle industriområde, og vi glæder os til at skulle bidrage til at føre arven i området videre ind i fremtiden", udtaler senior partner hos Arkitema, Poul Schülein.
 
Forvandling
Som nabo til Ny Carlsberg Bryghus indeholdt bygningen tidligere siloer til brug for ølbrygningen, men de vil undergå en forvandling til en multifunktionel bygning med erhvervsfunktioner, butikker og cafeer/restauranter.
 
"15 % af den færdige Carlsberg By vil bestå af bevarede, historiske bygninger, og vi har allerede fundet anvendelse for flere af dem, som tilfældet er med Dipylon Hus, men også f.eks. den ikoniske Lagerkælder 3, hvor Brøchner Hotels åbner hotel januar 2019," udtaler Jens Nyhus.
 
Bygningen får tilført en tagetage i let konstruktion med en østvendt tagterrasse. Stueetagen skal efter planen åbnes op med en gennemgående restaurant, der strækker sig fra Ny Carlsberg Vej til pladsen Bag Elefanterne mod nord og skal således understøtte Carlsberg Byens vision om et bykvarter med liv både inde i og mellem bygningerne.
 
Fakta
Dipylon Hus bliver på seks etager plus kælder og vil, når det står færdig og er klar til indflytning i udgangen af 2017, indeholde cirka 3.600 kvm kontor og 760 kvm café/restaurant.
 
Byggeriet er tegnet af Arkitema Architects og ombygges af totalentreprenør MT Højgaard A/S i samarbejde med ingeniørvirksomheden EKJ og Tyréns Bygherrerådgiver.
bag elefanterne i carlsberg byen

Elefantporten - På toppen af Ny Carlsberg Vej troner den måske mest kendte bygning på Carlsberg-grunden: Elefantporten. Bliv meget klogere på den ikoniske port og få historien bag her.

Hvorfor elefanter?

Se ledige lejemål - Der er mange forskellige erhvervsejendomme i Carlsberg Byen og noget for enhver virksomheds smag. Her kan du se de forskellige erhvervsprojekter i bykvarteret og hvad de kan tilbyde din virksomhed.

Se ledige lejemål her
Send mig erhvervsnyheder fra Carlsberg Byen

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.
Tilmelding til Carlsberg Byens nyhedsbrev

Modtag gratis nyt fra Carlsberg Byen cirka en gang om ugen. I nyhedsbrevet har vi bl.a. fokus på livet i bykvarteret, nye boligprojekter og spændende events.

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.