Humlehuset i Carlsberg Byen

Første 120 boliger saettes til salg i Carlsberg Byen

6. februar 2015
I marts sættes de første 120 boliger i Københavns centrale bydel Carlsberg Byen til salg. Hele 88 af lejlighederne er placeret fra 8. til 29. etage i det nye tårnhus Bohrs Tårn, der med sine 100 meter tilbyder fremtidige beboere en imponerende udsigt over hovedstaden. Lejlighederne i Bohrs Tårn udbydes til priser fra knap fem millioner kroner.

rummelige lejligheder med udsigt

Nu lyder startskuddet for boligsalget i Carlsberg Byen. Det sker, når de første af i alt 3.000 boliger i bydelen bliver sat til salg i starten af marts. Det drejer sig om i alt 120 boliger, heraf 88 store og eksklusive lejligheder placeret i tårnhuset Bohrs Tårn, der lige nu skyder op i bydelens sydøstlige hjørne. De resterende 32 lejligheder er optimalt indrettede to værelses-lejligheder i den mindre nabobygning Humlehuset, der ligesom tårnhuset ligger ud til Humletorvet.  

Dermed nærmer tiden sig også for offentliggørelsen af, hvad de nye boliger i bydelen kommer til at koste. Prislejet i Bohrs Tårn ligger fra knap fem millioner kroner til omkring 16 millioner kroner for boligerne øverst oppe, der bliver Danmarks højest beliggende lejligheder.

Til at varetage salget af de første 120 boliger har Carlsberg Byen indgået en aftale med ejendomsmæglerne Living Homes. For Carlsberg Byen P/S, der står bag udviklingen af den i alt 33 hektar store historiske bryggerigrund, er det en helt særlig milepæl, der nu nås med opstarten af boligsalget:

”Vi glæder os til at kunne skyde salget i gang, fordi vi dermed træder ind i en ny og spændende fase for Carlsberg Byen. Nu skal vi i dialog med de beboere, der kommer til at bo og leve i området i fremtiden. Vores vision er at skabe en varieret og levende bydel med boliger af høj håndværksmæssig og arkitektonisk kvalitet, og det kendetegner i høj grad også de første 120 boliger, vi nu sætter til salg,” fortæller Søren Felden, der er kommerciel direktør i Carlsberg Byen P/S.

Rummelige lejligheder med udsigt
I indretningen af lejlighederne i Bohrs Tårn er der lagt vægt på store, åbne vinduespartier for at skabe et smukt lysindfald i lejlighederne, samtidig med at de store vinduer sikrer en imponerende udsigt til hele København, Øresundsbroen og Sydsverige.

Alle lejligheder er lyst indrettede med store åbne køkkener, der er integreret som en del af stuearealet. Ud over det store rum vil alle lejligheder have yderligere et, to eller tre værelser, og alle rum vil have massive egetræsgulve. Desuden får nye ejere selv mulighed for at sætte deres præg på lejligheden gennem et bredt udvalg af materialer, køkken- og badeværelses-indretning, hårde hvidevarer m.m.

Fra ottende til 29. etage kommer tårnhuset til at rumme lejligheder på mellem 138 m2 og 190 m2, imens de nederste etager er dedikeret til Professionshøjskolen UCC med to supermarkeder og 20 andre butikker i umiddelbar nærhed. Bohrs Tårn vil desuden blive forsynet med en stor parkeringskælder med elevatorer direkte op til lejlighederne, ligesom den kollektive trafik til og fra Carlsberg Byen sikres gennem en ny og moderne S-togsstation, Carlsberg Station, der står færdig inden indflytning.

Kontraster og skyline kendetegner Carlsberg Byen
Bohrs Tårn er det første af i alt ni tårnhuse på mellem 50 og 120 meters højde, der kommer til at udgøre en karakteristisk skyline for Carlsberg Byen. Tårnhusene vil stå side om side med bevaringsværdige bygninger tilbage fra bryggeritiden.

Netop samspillet mellem moderne arkitektur og historiske bygninger tegnet af nogle af samtidens bedste arkitekter er et helt særligt kendetegn for Carlsberg Byen. En stor del af de gamle bygninger, hvilket blandt andet tæller den ikoniske Elefantporten, vil således blive bevaret og kommer til at udgøre omkring en sjettedel af bygningsmassen i den nye bydel.

Når Carlsberg Byen er fuldt udviklet, vil bydelen rumme knap 600.000 etagemeter blandet byggeri, herunder ca. 3.000 boliger, blandet butiksliv, kulturelle tilbud, restauranter, caféer, firmadomiciler, kontorer, liberale erhverv, idrætsfaciliteter og institutioner.

Boligerne vil blive fordelt over hele Carlsberg Byen – både i et mere klassisk boligkvarter tæt ved Frederiksberg og den eksisterende Humleby og i et blandet byområde. 20 procent af boligerne i den færdige bydel vil bestå af mindre boliger mellem 50-70 m2.

De 120 første lejligheder i Carlsberg Byen forventes indflytningsklare i 2017. 

Salget skydes i gang på bohrstårn.dk

På bohrstårn.dk har interesserede mulighed for at se mere om de første 120 boliger i Carlsberg Byen, skrive sig på listen og komme foran i køen.