Om os

Kom med bag kulissen i Carlsberg Byen. Læs bl.a. om Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S og menneskene bag, der er i fuld gang med at udvikle et levende og attraktivt københavnerkvarter på den gamle bryggerigrund.

Historien bag Carlsberg Byen

Hvornår stoppede Carlsberg med at brygge øl på området?
I 2006 besluttede Carlsberg at flytte deres bryggeriaktiviteter fra det gamle bryggeri i København til Fredericia. I 2008 flyttede ølproduktionen til Fredericia, og i 2009 blev den historiske bryggerigrund åbnet op for offentligheden - til glæde for mange nysgerrige besøgende - og samme år blev rammelokalplanen vedtaget.
 
Hvorfor hedder det Carlsberg Byen?
Da J.C. Jacobsen grundlagde Carlsberg i 1847 opkaldte han det efter sin søn Carl, mens ’berg’ skal symbolisere bryggeriets placering på Valby Bakke.
Du kan læse mere om Carlsbergs historie og om de mange smukke historiske bygninger i området her.
 
Hvornår startede udviklingen af Carlsberg Byen?
Det selskab, der står for udviklingen af området, blev stiftet i 2012. Vi hedder Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S, og vores historie begyndte i 2006, da Carlsberg besluttede at flytte ølbrygningen væk fra København. Efter ønske om at åbne det lukkede industriområde op blev der udskrevet en international arkitektkonkurrence, som tegnestuen Entasis vandt i 2007. Læs om masterplanen, der blev kåret som verdens bedste, her.
 
Hvornår er Carlsberg Byen færdig?
I slutningen af 2021 står næsten 80 % af kvarteret færdigt, mens den sidste del forventes færdig i 2024. Du kan se den forventelige byggetakt her.
 
Hvem bygger Carlsberg Byen?
I 2012 blev Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S stiftet, og vi gik straks i gang med arbejdet for at omdanne området til Københavns nye bykvarter med boliger, byrum, butikker, institutioner, byliv, kultur og erhvervslokaler. Alt det der skal til for at skabe et levende kvarter.
 
Hvem ejer Carlsberg Byen?
Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S er et selvstændigt selskab, der ejes af PFA (30%), Carlsberg (25%), Nordea Pension (22,5%) og PenSam (22,5%).
Gamle Carlsberg

Organisationen -

Vi er cirka 20 medarbejdere på kontoret i Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S, der hver dag arbejder for at indfri de store visioner og ambitioner, der er lagt for bykvarteret. Vi supplerer hinandens fagligheder, for her arbejder arkitekter, kommunikatører, økonomer, erhvervs- og boligrådgivere, jurister og ikke mindst udviklings- og projektchefer side om side, når beslutninger skal træffes. Se organisationen

Gå på opdagelse i Carlsberg Byen - 

I vores interaktive kort over Carlsberg Byen kan du klikke dig rundt og få overblik over, hvor du finder butikker, spisesteder, byrum og legepladser og meget mere. Klik dig rundt i kortet her
Omraadet

Verdens bedste masterplan -

I 2009 vandt den danske tegnestue Entasis den største internationale arkitekturpris for verdens bedste masterplanen i udviklingen af Carlsberg Byen fra gammel bryggerigrund til københavnsk bydel. Hvert et byrum, hver en sten, hvert et træ, hver en følelse og hver en tanke om det nye byrum er tænkt, og det er udgangspunktet for udviklingen af Københavns nye bydel: Carlsberg Byen. Læs om tankerne bag kvarteret her

Når fortid, nutid og fremtid forenes -

Carlsberg blev grundlagt i 1847 af den visionære brygger J.C. Jacobsen, som dermed lagde grundstenen til en moderne dansk bryggerivirksomhed. Men der er meget mere historie at hente. Her kan du få styr på de vigtigste fakta om bryggeriet, der på mange måder har formet det fundament, Københavns nye bykvarter bygger på.  Mærk historiens vingesus
historie i carlsberg byen