udsigt over carlsberg byen

Prøv det interaktive kort over Carlsberg Byen

I det nye interaktive kort nedenfor får du et overblik over Carlsberg Byen. Ved at klikke dig rundt på kortet, kan du blandt andet læse om hver enkelt ejendom, spisested, butik og byrum i det nye bykvarter - både dem, der er allerede står færdige, og dem, der er på vej. Under kortet kan du vælge mellem de forskellige lag.

Verdens bedste masterplan: Carlsberg Byen

I 2009 vandt den danske tegnestue Entasis den største internationale arkitekturpris for verdens bedste masterplanen i udviklingen af Carlsberg Byen fra gammel bryggerigrund til københavnsk bydel. Hvert et byrum, hver en sten, hvert et træ, hver en følelse og hver en tanke om det nye byrum er tænkt, og det er udgangspunktet for udviklingen af Københavns nye bydel: Carlsberg Byen. Læs om tankegangen bag kvarteret her

Nyheder fra Carlsberg Byen direkte i din indbakke? 

Tilmeld dig Carlsberg Byens nyhedsbrev og få ugentlige nyheder fra Københavns nye bykvarter.  Tilmeld dig her

Spørgsmål og svar om Carlsberg Byen

Q: Hvor ligger Carlsberg Byen?
A: I smørhullet mellem Frederiksberg, Vesterbro og Valby skyder Københavns nye bykvarter op. Med bl.a. grønne Søndermarken og historiske Humleby som nærmeste naboer og de fredede og bevaringsværdige bygninger i området mærker man virkelig, at Carlsberg Byen er et helt særligt sted i København.

Q: Hvor ligger J.C. Jacobsens Have?
A: J.C. Jacobsens Have ligger i den sydlige del af Carlsberg Byen blot et stenkast væk fra Carlsberg Station. Du kan læse mere om den romantiske have her.

Q: Hvornår åbner Carls Have?
A: Carls Have åbner forventeligt i løbet af efteråret 2023.

Q: Hvor er der legepladser i Carlsberg Byen?
A: Der er flere legepladser på den gamle bryggerigrund og løbende kommer flere til. Du finder blandt andet en boldbane i Østen for Humlen og en stor legeplads ved Europaskolen, som må bruges udenfor skolens åbningstid. Du kan læse mere om alle legepladserne her.

Q: Hvor mange byrum er der i Carlsberg Byen?
A: Bykvarteret kommer til at rumme hele 25 byrum, når kvarteret står færdigt, og mange af dem er allerede færdige nu. Du kan læse mere om de nøje planlagte byrum her.

Q: Hvor kommer der tårne i Carlsberg Byen?
A: Der kommer i alt ni tårne i Carlsberg Byen. Nogle af dem er allerede færdigbyggede, mens flere er på vej. Er du nysgerrig på boligerne i de forskellige tårne, kan du se mulighederne på boligsøgesiden her.

Q: Hvor høje er Carlsberg Byens tårne?
A: Københavns højeste beboelsesejendom bliver Pasteurs Tårn med sine 120 meter, mens Grønlunds Tårn og og Tuxens Tårn er 50 meter høje. Vogelius Tårn og Dahlerups tårn er begge 80 meter høje, mens Bohrs Tårn knejser 100 meter over København. De tre sidste tårne i Carlsberg Byen, der bliver opført i Carlsberg Byen er Beckmanns Tårn, Carls Tårn og Høffdings Tårn. De to førstnævnte bliver 80 meter høje, mens Høffdings Tårn bliver 100 meter højt.

Q: Hvor ligger Carls Tårn? 
A: Carls Tårn ligger på hjørnet af J.C. Jacobsens Gade og Olivia Hansens Gade lige midt imellem J.C. Jacobsens Have og Carls Have. Blot et stenkast fra tårnet ligger Bryggernes Plads og smukke Hotel Ottilia.

Q: Hvor ligger Carlsberg Station?
A: Carlsberg Station ligger på hjørnet af Vesterfælledvej og Vigerslev Allé i det sydøstlige del af Carlsberg Byen. Der er flere muligheder for at komme til og fra Carlsberg Byen med offentlig transport, og det kan du læse mere om her.

Q: Hvor ligger Emil Christian Hansen Hus?
A: Det smukke Emil Christian Hansen Hus ligger på hjørnet af Ny Carlsberg Vej og Vesterfælledvej. Bygningen huser IT-virksomheden Visma og cirka 900 ansatte.

Q: Hvor ligger Bryggernes Plads?
A: Bryggernes Plads er den største plads i Carlsberg Byen og ligger i midten af kvarteret omkranset af Lagerkælder 3, der er kendt for sine guldskiver på facaden og Gærkælderen, hvis klokketårn stadig troner højt.