Mennesker på Tapperitorvet

Føtex og Netto flytter ind i Carlsberg Byen

3. december 2015
Et levende bykvarter blomstrer ikke op alene på baggrund af ambitiøse arkitektplaner og nye bygninger. Derfor har udviklingsselskabet Carlsberg Byen, som led i en ambitiøs detailhandelsstrategi, netop indgået aftale med Dansk Supermarked.
Med aftalen på plads bliver Føtex og Netto de første brands, som åbner forretning i det nye byggeri på den gamle industrigrund på Vesterbro. Det sker i sammenhæng med åbningen af den nye S-togsstation, Carlsberg Station, og Professionshøjskolen UCC i sommeren 2016.

”Vi har længe haft Carlsberg Byen i kikkerten. I dag udgør beboerne på Vesterbro, Frederiksberg og i Valby allerede et stort kundegrundlag og med åbningen af UCC og den nye S-togsstation, bliver det endnu mere attraktivt. Vi glæder os til at præge indgangsportalen til det ” nye Carlsberg”,” fortæller Development Director Carsten Hadsbjerg fra Dansk Supermarked om perspektiverne i Carlsberg Byen.

Endvidere udtaler Senior Development Manager René Friis Nielsen fra Dansk Supermarked: ”Vi har haft nogle gode og meget konstruktive forhandlinger med folkene fra Carlsberg Byen omkring placeringerne. De har ageret yderst professionelt gennem hele processen, og vi glæder os meget til, at vi kan byde de første kunder velkommen i Føtex og Netto”.

Et levende bykvarter
En af de største udfordringer, når man opfører nye bykvarterer, er at sikre liv mellem bygningerne. Derfor har udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S fra starten haft en ambition om også at gøre området attraktivt for detailhandlen. Gode indkøbsmuligheder er nemlig både med til at trække besøgende til området og en vigtig parameter for kommende beboere i kvarteret.

”Vi ved fra andre byudviklingsprojekter i København, at det kan være en udfordring at skabe det ønskede liv. Vores ambition er, at Carlsberg Byen bliver et mangfoldigt og dynamisk bykvarter, som vi kender det fra byens brokvarterer med et godt udvalg af supermarkeder, butikker, caféer og kulturelle tilbud. Derfor er vi også rigtig glade for aftalen med Dansk Supermarked,” siger Jens Nyhus adm. direktør i Carlsberg Byen P/S og fortsætter, ”Vi er allerede i dialog med flere stærke brands til de mindre butikker og caféer i samme område, der bliver naboer til Føtex og Netto.”

Fakta om Carlsberg Byen
I løbet af de næste otte til ti år bliver Carlsbergs historiske grund – centralt placeret mellem Vesterbro, Valby og Frederiksberg – forvandlet til et nyt bykvarter, hvor moderne arkitektur spiller sammen med kvarterets mange smukke, bevaringsværdige og fredede bygninger. København får et helt enestående byrum med høje tårnhuse, grønne haver, smalle gader og åbne pladser, som danner rammen om 3.000 boliger samt butikker, caféer, kontorer og uddannelses- og kulturinstitutioner.

Samlet set forventer udviklingsselskabet Carlsberg Byen at udleje 22.000 m2 til detailhandel og 5-10.000 m2 til caféer, restauranter og barer.