Aabent kontor Kløcker Hus

10 bud på fremtidens kontor

22. juni 2017
Kontorindretning er måske ikke et emne, der får dit hjerte til at springe et slag over af lutter begejstring. Men der er masser af gode grunde til at følge med i kontormarkedets udvikling. Få vores 10 bud på, hvordan fremtidens kontor ser ud.
Hvis du som virksomhed ønsker at skabe et miljø, der tiltrækker de rigtige medarbejdere og får dem til at stortrives, så læs med her. Her får du vores 10 bud på, hvad et kontor skal kunne i dag for at sætte rammerne for innovation og samarbejde på tværs. 

10 bud på fremtidens kontor

1. Beliggenheden skal matche virksomhedens image
2. Mindre skriveborde
3. Udendørsfaciliteter
4. Mange fælles mødepladser og samlingssteder på kontoret
5. Kontoret bør kunne rumme flere generationer og have faciliteter til alle fra 17 - 87 år
6. Reception eller front desk som en barriere mellem ”gaden” og de ansatte
7. ”All inclusive”: Du kan spise, træne, være social osv. Kun budget og fantasi sætter grænsen
8. Sundhed: Kan man forlade sin arbejdsplads sundere, end da man kom?
9. Simpelt, men vitalt: God internetopkobling!
10. 100-års tidsperspektiv for bygningen 

åbenhed og fællesskab

Vi arbejder ikke længere så stationært og forudsigeligt som tidligere, for den teknologiske udvikling har i den grad gjort os mobile. Så længe vi har en bærbar, en tablet, en mobil og stabilt internet, kan vi arbejde hvor som helst og når som helst. Der bliver i dag arbejdet fra yndlingscafeen, hjemmefra, fra kundens kontor, fra flyet/toget/hotellet osv.
 
Det stiller helt særlige krav til, hvad fremtidens kontor skal kunne. Fx skal kontoret, hvad enten det er et kontorhotel eller et domicil, på samme tid kunne rumme alles behov og tomme skriveborde, fordi der bliver arbejdet fra andre lokaliteter.
 
Loungeområder, fællesskab og gennemsigtighed
Hav ekstra fokus på de fælles mødesteder i form af loungeområder, mødelokaler, ”snakke-kroge” og meget gerne også fælles udendørs områder, som lægger op til hyppige møder, samtale og sparring. Der, hvor der er brug for aflukkede møderum eller individuelle kontorer, ser vi en stigende brug af glasvægge, så man kan se, hvad der foregår hvor og støtter en åben og en i bogstavelig forstand transparent kultur. 
 
”Både som ejendomsinvestor og erhvervsleder er det essentielt at følge kontormarkedets udvikling i øjeblikket. De generationer, der kommer ud på arbejdsmarkedet i øjeblikket, har for manges vedkommende en helt anden tilgang til arbejde og fritid, som i højere grad flyder sammen. De er også indfødt digitale og kender mulighederne, men føler sig ikke fysisk bundne til et sted. Derfor bliver kontoret i langt højere grad et sted, der skal understøtte fællesskabet og arbejdspladsidentiteten, og det skal de fysiske rammer kunne matche. Derfor er det så vigtigt at følge kontormarkedets udvikling i disse år”, fortæller Kamilla Sevel fra Estate Media.

Fleksibel løsning gør arbejdspladsen langtidsholdbar
Udover først og fremmest at være et center for effektivitet, kreativitet, faglig sparring og forretningsmæssig udvikling, bevæger fremtidens kontorfunktion sig i retning af at være evigt foranderlig og forandringsparat og have et langsigtet tidsperspektiv for bygningen. Det betyder også, at bygningen bør have en kvalitet, funktion og arkitektonisk æstetik, der holder 100 år frem. 

Bykvarteret er i rivende udvikling -

Caféer, butikker og kontorer vil være en helt naturlig del af bykvarterets DNA, når kvarteret står færdigt. Området er nemlig lavet efter en helhedsplan, der sikrer, at erhvervsliv, butikker, kultur og institutioner blander sig med de 3.100 boliger i området. Se erhvervsplanen for det nye bykvarter

Få et kontor som ingen andre -

Leder I efter nye kontorlokaler i midten af København? I Carlsberg Byen får I et levende byliv udenfor døren og en moderne arbejdsplads, som er nem og hurtig at komme til og fra.
Se ledige kontorlokaler