Forskerboligerne vinder Bygningspræmiering

4. maj 2018
Københavns Kommune overrækker årligt Bygningspræmieringen, hvor smuk arkitektur i hovedstaden hyldes - og i år er Forskerboligerne i Carlsberg Byen præmieret.

Københavns Kommune har præmieret smukke bygninger, bymiljøer og anlæg siden 1902. Bygningspræmieringen lægger vægt på, at byggeriet tager udgangspunkt i stedets særlige karakter og bidrager til oplevelsen af København som en by med kvalitet i bymiljøet. I bedømmelsen lægges der vægt på, at arkitekturen tager udgangspunkt i stedets særlige karakter og bidrager til oplevelsen af København som en by med kvalitet i bymiljøet.

FORSKERBOLIGERNE VINDER PRÆMIERING
Vi er i den forbindelse utroligt stolte over, at Forskerboligerne i Carlsberg Byen torsdag d. 3 maj 2018 blev præmieret af Københavns Kommune ved et større arrangement på Københavns Rådhus.

Forskerboligerne, der blev opført af Carlsbergfondet i 2016, er tegnet af Praksis Arkitekter og huser i dag internationale gæsteforskere og forener på bedste vis de historiske, fredede bygninger og de nye byggerier, den er omkranset af.

Københavns Kommune siger om præmieringen af Forskerboligerne, at "arkitekterne her har skabt et hus af en særlig høj og holdbar kvalitet, der med sin inspiration i det gamle Carlsbergs historiske bygninger sætter en høj standard for hele Carlsbergområdet. Bygningen danner en fin overgang mellem den fredede J.C. Jacobsens have og den nye tætte bydel Campus Carlsberg."

Det er ikke første gang, at det smukke byggeri vinder en pris. Praksis Arkitekter og Forskerboligerne i Carlsberg Byen blev nemlig i 2017 hædret af Arkitektforeningen København med den efterstræbte arkitekturpris Store Arne.

Mineralvandsfabrikken: Arkitekten fortæller om forvandlingen -

Det er den prisvindende arkitekt Dorte Mandrup, der står bag transformationen fra frabrik til boliger. Her kan du få hendes tanker og overvejelser bag og se hvilken fransk arkitekt, der også er hentet inspiration hos. Læs om de arkitektoniske overvejelser her

Dit, mit og vores bykvarter -

Carlsberg Byen er et levende kvarter, hvor man bor, arbejder, hænger ud, cykler igennem, klarer sine indkøb, tager en kaffe, uddanner sig og løber en tur. Her ligger butikker op ad kontorer, og boliger op ad uddannelses- og daginstitutioner. Gå på opdagelse i det nye københavnerkvarter, som allerede er godt besøgt og befolket. Kom tæt på kvarteret