historie i carlsberg byen

Bryggede Historier - En lydvandring på Carlsberg

12. september 2018
Lyt til podcasten "Bryggede historier", som er en samling anekdotiske overraskelser og historiske fortællinger helt tilbage til tiden, hvor J.C. Jacobsen grundlagde Carlsberg. 

Den gamle bryggerigrund gemmer på uendeligt mange gode historier, og nu kan du lytte til 16 af de bedste i mindre podcastformater. De små fortællinger er blevet til på baggrund af samtaler med flere generationer af bryggeriarbejdere, arkivarer, pedeller og andre personligheder, der har været eller stadig er en del af området. 

Du kommer bl.a. med på en rejse gennem Kapselloftets hemmelige kroge, Snoremandens bedrifter, hvad vandstanden i en sø kan have med strejke at gøre og få en idé om, hvad den underjordiske ølverden gemmer på. 

Når fortid, nutid og fremtid forenes -

Carlsberg blev grundlagt i 1847 af den visionære brygger J.C. Jacobsen, som dermed lagde grundstenen til en moderne dansk bryggerivirksomhed. Men der er meget mere historie at hente. Her kan du få styr på de vigtigste fakta om bryggeriet, der på mange måder har formet det fundament, Københavns nye bykvarter bygger på.  Mærk historiens vingesus

Mineralvandsfabrikken: Arkitekten fortæller om forvandlingen -

Det er den prisvindende arkitekt Dorte Mandrup, der står bag transformationen fra frabrik til boliger. Her kan du få hendes tanker og overvejelser bag og se hvilken fransk arkitekt, der også er hentet inspiration hos. Læs om de arkitektoniske overvejelser her
lagerkælder 3 i carlsberg byen