historie i carlsberg byen

Bryggede Historier - En lydvandring på Carlsberg

13. september 2018
Lyt til podcasten "Bryggede historier", som er en samling anekdotiske overraskelser og historiske fortællinger helt tilbage til tiden, hvor J.C. Jacobsen grundlagde Carlsberg. 

Den gamle bryggerigrund gemmer på uendeligt mange gode historier, og nu kan du lytte til 16 af de bedste i mindre podcastformater. De små fortællinger er blevet til på baggrund af samtaler med flere generationer af bryggeriarbejdere, arkivarer, pedeller og andre personligheder, der har været eller stadig er en del af området. 

Du kommer bl.a. med på en rejse gennem Kapselloftets hemmelige kroge, Snoremandens bedrifter, hvad vandstanden i en sø kan have med strejke at gøre og få en idé om, hvad den underjordiske ølverden gemmer på. 

Når fortid, nutid og fremtid forenes - Carlsberg blev grundlagt i 1847 af den visionære brygger J.C. Jacobsen, som dermed lagde grundstenen til en moderne dansk bryggerivirksomhed. Men der er meget mere historie at hente. Her kan du få styr på de vigtigste fakta om bryggeriet, der på mange måder har formet det fundament, Københavns nye bykvarter bygger på. 

Mærk historiens vingesus

Kom tæt på de fredede bygninger på området - Røde tegl, fin ornamentik, mosaikker, bronzeskulpturer og byggeteknikker i særklasse. I Carlsberg Byen er mursten ikke bare mursten. De gamle industribygninger fortæller historien om bykvarterets fortid som bryggeri. De historiske bygninger er et stykke danmarkshistorie, der giver området karakter og skaber den helt særlig atmosfære, der er Carlsberg Byen.

Læs om de fredede bygninger her
lagerkælder 3 i carlsberg byen
Send mig erhvervsnyheder fra Carlsberg Byen

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.
Tilmelding til Carlsberg Byens nyhedsbrev

Modtag gratis nyt fra Carlsberg Byen cirka en gang om ugen. I nyhedsbrevet har vi bl.a. fokus på livet i bykvarteret, nye boligprojekter og spændende events.

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.