bykvarterets største kontordomicil er skudt i gang

18. januar 2019
Til trods for en kold og grå januardag mødte en stor forsamling med lige så store smil op på byggegrunden på hjørnet af Ny Carlsberg Vej og Vesterfælledvej i onsdags. Anledningen var fejringen af det første spadestik på Emil Christian Hansen Hus, og husets kommende lejere, IT-selskabet Visma, var med. 

Et moderne kontorhus på 20.000 kvm tager de næste år form i Carlsberg Byen, og lejeren er allerede på plads. Visma, der udbyder it-løsninger til det offentlige og det private erhvervsliv, vil bruge flytningen til Carlsberg Byen til at samle deres mange enheder under ét tag, når de rykker ind i starten af 2021 - og det kommer til at forandre virksomheden, lød det fra Vismas divisionsdirektør, Carsten Boje Møller i talen ved det første spadestik den 16. januar.

“Det er en stor ære at tage dette spadestik i dag. Vi er enormt begejstrede over indflytningen i dette super-hus. Ét samlet Visma er et kæmpe skridt i den rigtige retning. Dette hus vil emme af samhørighed, innovation og åbenhed, der vil skabe synergi og løfte os alle. Der er ingen tvivl om, at en central placering er afgørende, når det kommer til at tiltrække og fastholde vores dygtige medarbejdere. Denne beliggenhed midt i København er unik. Vi glæder os helt ubeskriveligt.” sagde direktøren i sin tale til de fremmødte.

Plads til 1.100 medarbejdere
Det nye kontorhus har kapacitet til 1.100 medarbejdere og tæller fire etager, der fordeler sig på cirka 16.000 kvm åbne, lyse kontorlokaler og 4.000 kvm i kælderen, der blandt andet rummer p-pladser. Huset vil desuden rumme restaurant, atrium, gårdhaver, tagterrasser og café til glæde for medarbejderne.

Jens Nyhus, administrerende direktør for Carlsberg Byen nævnte i sin tale, at byggeriet har en enestående status: ”Det bliver det største stand alone erhvervsdomicil i Carlsberg Byen, og vi ser frem til at kunne byde Visma velkommen til området. De bliver et stort aktiv for Carlsberg Byen og vil bidrage yderligere til at skabe aktivitet i området.”

Carlsberg Byen er bygherre og Visma lejere af byggeriet, som officielt betegnes Emil Christian Hansen Hus. Teamet omkring projektet består af entreprenør Arpe & Kjeldsholm, Danielsen Architecture, Schönherr Landskabsarkitekter, Rambøll som ingeniører og Kuben Management som rådgivere.