dipylon hus i carlsberg byen skal rumme ny, stor bar og restaurant

27. juni 2019
Unik øl og en madoplevelse i enestående rammer. Så kort og godt kan det nye restaurant-, bar- og cafekoncept, der åbner i stueetagen af den bevaringsværdige bygning Dipylon Hus, beskrives. Onsdag den 26. juni mødtes parterne bag for at underskrive aftalen, der bl.a. har en anerkendt Michelin-kok ved roret.
Beboerne i Carlsberg Byen kan godt begynde at samle appetit, for onsdag eftermiddag faldt aftalen bag endnu en velsmagende madoplevelse i Carlsberg Byen på plads. Det betyder, at Carls Øl og Spisehus senere på året vil være klar til at byde op mod 250 gæster indenfor i industrielle rammer i den bevaringsværdige bygning Dipylon Hus - tæt på Dipylonporten og Elefantporten. 

Det er Carsten Paludan, der sammen med forretningspartneren Hans Henrik Agger, har stået for udviklingen, hvor målet er at skabe plads til omkring 250 spise og drikkegæster indendørs. Derudover er planen at etablere udendørsservering til familier med børn, erhvervsdrivende, turister og andre gæster. Mikkel Maarbjerg fra Kirk & Maarbjerg, der har flere Michelin-stjerner i bagagen, står for udviklingen af det gastronomiske afsæt.
 
”Det er en drøm at få lov at udvikle et øl og mad koncept i hjertet af Carlsberg Byen ved Elefantporten i Carlsbergs gamle maltsilo sammen med en af de mest innovative kokke, vi har herhjemme. Dipylon Hus er et eksempel på, hvordan man kan bevare historien, men give bygningerne nyt liv sammen med Carlsberg og verdens måske bedste øl,” siger Carsten Paludan.
 
Hos Carlsberg Danmark er man begejstret for at være en del af det nye spisehus. Carlsberg vil etablere 20 fadølshaner, der vil servere øl fra hele Carlsberg porteføljen, krydret med Tuborg, Kronenbourg, Brooklyn og Jacobsen øl.

”Det er et utroligt interessant koncept, der har taget meget lang tid at skabe. Vi står på ryggen af en arv, som vi har mulighed for at videreføre i de rammer, hvor de gamle bryggeriarbejdere levede og åndede fra 1847 og frem til årtusindeskiftet. Det giver en fantastisk energi at skabe nye oplevelser, der bringer folk sammen, i netop disse rammer. Baren bliver helt unik med 20 haner og plads til alle vores venner. Vi kalder barkonceptet for Carlsberg & Friends,” siger Jakob Gjandrup Møller, salgschef, Carlsberg Danmark.

I Carlsberg Byen ser man frem til realiseringen af planerne for Carls Øl & Spisehus.
 
”Vi er meget begejstrede for den måde, Arkitema har forvandlet bygningen på, og det betyder ekstra meget, at Carlsberg har været meget involveret i udviklingen af det nye spisekoncept i stueetagen, som vi glæder os til at se ført ud i livet. Dipylon Hus har allerede sjæl og historie, men med fælles indsats har vi lavet et koncept, der kommer til at skabe den helt specielle stemning, som vi stræber efter her i Carlsberg Byen,” siger Jens Nyhus, administrerende direktør i Carlsberg Byen om projektet.
 
Dipylon Hus har front mod den livlige hovedgade Ny Carlsberg Vej, der løber hele vejen gennem det nye bykvarter og krydser under den historiske Dipylon Port. Langs bygningens bagside finder man det smukke byrum, Bag Elefanterne.

Arkitema Architects -

Arkitema Architects har indrettet bygningen som moderne kontorhus med åbne etager, og stueetagen vil fremover rumme restaurant, bar og cafe på over 600 m2, hvor øl og mad kommer i fokus. Arkitema Architects bor selv i bygningens øvrige etager, hvor de også har stået for den nænsomme istandsættelse fra bryggeriets maltsilo til topmoderne, industrielle kontorer. Læs mere om Arkitema her

verdens største sortiment

“Vores ide med Carls Øl & Spisehus er at skabe et tempel for Carlsbergs øl - vi vil have verdens største sortiment af Carlsbergs produkter i haner og  på flasker. Vi tager afsæt i bryggeriets unikke historie og laver en moderne fortolkning - vi føler os vildt privilegerede i at kunne åbne Carls Øl & Spisehus, der hvor det hele startede,” siger Hans Henrik Agger, en af partnerne bag projektet.