Elefantporten Carlsberg Byen - ARA

Nyåbnet kaffebar er de lokales samlingspunkt

2. juli 2019
Darcy Millar åbnede den første Darcy’s Kaffe på Blågårdsgade på Nørrebro, der hurtigt blev en favorit blandt både anmeldere og de lokale. I dag, 1,5 måned efter åbningen af pop up-kaffebaren i Carlsberg Byen, ser det ud til, at Darcy’s Kaffe har gentaget succesen fra Nørrebro. 
”Der er intet ekstravagant over Darcy’s Kaffe. Det er bare håndholdt hjertelighed og god kaffe. Nogle gange er det alt, man behøver,” skrev Politikens anmelder i februar 2019 om Darcy’s Kaffe på Blågårdsgade og kvitterede for den gode oplevelse med 4 stjerner.

I maj 2019 slog britiske Darcy så dørene op for en pop up-kaffebar på Ny Carlsberg Vej 40, hvor setuppet er tilsvarende interimistisk og stemningen helt i top. Darcy’s Kaffe i Carlsberg Byen er en lille, intim perle med få, men nøje udvalgte, varer på hylderne og en dygtig barista bag disken. Vi har fanget manden bag, Darcy Millar, til en snak om, hvordan de første 1,5 måned som kaffebarsejer i Carlsberg Byen er gået.

”Vi slog dørene op i maj måned, og allerede fra dag 1 dukkede mange lokale op hos os og fortalte, hvor glade de var for, at vi var rykket ind. På ganske kort tid havde vi mange faste kunder fra kvarteret, og den form for opbakning er utrolig rar at opleve. Nu får vi ofte henvendelser fra beboere og forbipasserende, der udover en god kop kaffe spørger til, om de kan afholde workshops, fødselsdage og events hos os - så vi mærker en stor begejstring for, at vi er åbnet her,” fortæller Darcy Millar om modtagelsen fra lokalområdet og uddyber: 

”Vores kunder tæller et bredt mix af beboere, hundeluftere på vej til Søndermarken og generelt københavnere og turister, der er på opdagelse i området. Mange napper også en kop kaffe, en is i sommersolen fra Winterspring, eller croissant to go, når de er ude at trille med barnevognen.”

På det brede fortov foran kaffebaren står nogle mintgrønne berlinerbænke i solskinnet og inviterer til at hænge ud, og selvom pladsen indendørs er lille, er der både plads til en stor, skinnende kaffemaskine importeret fra Italien og enkelte siddepladser ved barbordet i de store vinduespartier. Her serverer de selskabelige baristaer varme og kolde drikke til gæsterne, der udover en sludder samtidig kan følge med i livet på Vesterfælledvej og Ny Carlsberg Vej fra første parket.

Politiken skrev:

"Når der en dag skal uddeles priser for mesterligt kaffebarsværtsskab, står Darcy Miller højt på min liste. Ikke bare er han opmærksom og interesseret. Han har også styr på at drive en no nonsense-kaffebar, der mest føles som en – okay, rimelig smart – varmestue." Læs anmeldelsen her