Rejsegilde på 69 nye boliger i Carlsberg Byen

28. august 2019
Onsdag holdt Carlsberg Byen rejsegilde på 69 nye boliger. Boligerne er tegnet af Dorte Mandrup og står klar til indflytning næste år.
 For nylig kunne Carlsberg melde udsolgt på endnu et projekt, det 7. i rækken, men allerede næste år står en ny række boliger klar i Mineralvandshuset og Mineralvandsfabrikken. Begge projekter er tegnet af Dorte Mandrup og består af den fredede bygning, Mineralvandsfabrikken, og det nyopførte Mineralvandshuset.

Mineralvandsfabrikken har tidligere huset kulturelle aktiviteter herunder Dansehallerne, og foruden 20 nye boliger, vil bygningen fremover rumme både erhverv, butikker og restaurant. Ligeledes vil Mineralvandshuset have blandede aktiviteter og foruden 49 moderne boliger også rumme café, erhverv og butikker.

Carlsberg Byens adm. dir. Jens Nyhus siger om det nye projekt:
"Jeg er meget imponeret over det udtryk, Dorte Mandrup har skabt på Mineralvandshuset. Det er altid en udfordring at bygge op ad eksisterende og særligt fredet byggeri, fordi det kan begrænse mulighederne. Det har dog ikke været tilfældet her, hvor det efter min vurdering nærmere har fungeret som inspirationskilde og skabt en unik, æstetisk flot bygning, der både peger fremad, men i høj grad også peger tilbage i historien."

Unik beliggenhed

Bygningerne er placeret i Carlsberg Byens sydlige ende tæt på Carlsberg Station og det travle byrum, Humletorvet og den kommende centrale plads Franciska Clausens Plads. Ligeledes er bygningerne omgivet af grønne områder og fredede bygninger.

Om beliggenheden siger Jens Nyhus:
"Beliggenheden for disse to byggerier er helt unik. Med J. C. Jacobsens Have og den rige, industrielle kulturarv som nærmeste naboer fødes bygningerne ind midt i Carlsbergs sjæl. Hele området her er omgivet af smukke, fredede bygninger, som rækker tilbage til bryggertiden og giver de kommende beboere en fornemmelse af at være en del af denne historie."

Teamet bag byggerierne består af Hoffmann som entreprenør, Dorte Mandrup som arkitekt, Sweco ingeniør og 1:1 Landskab som landskabsarkitekter.

Fakta om Carlsberg Byen
Frem mod 2024 bliver Carlsbergs historiske grund - centralt placeret mellem Vesterbro, Valby og Frederiksberg - forvandlet til et nyt bykvarter, hvor moderne arkitektur spiller sammen med kvarterets mange smukke, bevaringsværdige og fredede bygninger. Samlet set forventer udviklingsselskabet Carlsberg Byen at opføre 3.100 boliger og udleje 22.000 m2 til detailhandel og 10.000 m2 til caféer, restauranter og barer. Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S ejes af Carlsberg, PFA Pension, PenSam og Topdanmark.