historie i carlsberg byen

Carlsberg-efterkommere donerer stor gave til Carlsberg Byen

7. oktober 2019
Når Ny Carlsberg Vej som planlagt skal genetableres med brosten og træer, bliver det med træer doneret af efterkommere til Carlsbergs stiftere. De 80 træer plantes i 2024, når Carlsberg Byen står færdig.  

SITAS Træplanteskole har netop doneret 80 store træer til Carlsberg Byen. Træerne plantes i 2024, når byggeriet er færdigt, og Ny Carlsberg Vej som planlagt skal føres tilbage til sin oprindelige udformning med brosten og en grøn korridor af træer fra Vesterfælledvej og op til Elefantporten. 

Familien bag SITAS er efterkommere af Carl Jacobsen, og det er netop Carl Jacobsens planer for Ny Carlsberg Vej, der nu genskabes med familiens gave. Mimi Hvass, indehaver af SITAS er oldebarn af Theodora Vøgg, Carl Jacobsens ældste datter, der er symboliseret i den ene elefant i Elefantporten.  

I forbindelse med overrækkelse af gaven udtaler familien:

”Vi er glade for at Carlsberg Byen vil tage imod gaven og vi er stolte over at være med til at genskabe vores families vision om en grøn allé op mod Elefantporten. Vi håber at københavnerne vil nyde alleen i mange generationer fremover.”

Også i Carlsberg Byen er der glæde over gaven og ikke mindst for baggrunden for donationen. Adm. dir. i Carlsberg Byen Jens Nyhus siger om gaven:

”Det er en meget flot gave, SITAS donerer til Carlsberg Byen, og at gaven kommer fra efterkommere til Carlsbergs stiftere, giver naturligvis donationen en særlig betydning. Vi gør i udviklingen af Carlsberg Byen meget ud af at fastholde og videreføre historien i det blivende bykvarter, og med gaven fra SITAS får vi plantet bryggerhistorien dybt i jorden.” 

Carlsberg Byen har som et led i byudviklingen udført helt ny infrastruktur i Ny Carlsberg Vej. Når arbejdet er færdigt vil den historiske allé blive genskabt med de originale brosten og etablering af vejbelysning med de oprindelige kobberlamper. De nye træer er af sorten Kejserlind og vil, når de plantes, have en stammeomkreds på 30-35 cm.

 

Carlsberg Byen fra 2013 til 2024 -

Flytter du ind i Carlsberg Byen og er nysgerrig på, hvilke projekter der udvikles ved siden af din ejendom? Eller er du bare interesseret i et overblik over, hvordan byen udvikles og hvilket år, hvad står færdigt? Se videoen af udviklingen her

Nyheder -

Bykvarteret er i rivende udvikling, og de gode historier står i kø for at blive fortalt. Her finder du de seneste nyheder fra kvarteret, hvor der hver dag sker nye, spændende ting. Giv mig de seneste nyheder