Grønt fællesskab: Afhent din ugentlige høst i Carlsberg Byen

14. maj 2020
Gasoline Grill og FællesGro går nu sammen om at bringe økologisk friskt grønt direkte fra marken til Carlsberg Byen. Fra juni måned og frem til december kan medlemmer hver tirsdag hente friske grønne sager på Bryggernes Plads foran Gasoline Grill. Her vil FællesGro tage imod og assistere med både viden og tips, alt i mens du fylder din medbragte pose op med ugens høst.

Det nye partnerskab bygger på en fælles vision om at formidle vigtigheden af gode økologiske råvarer og samtidig bringe landbruget og de små producenter tættere på byen.

Sammen vil de to parter gerne sætte fokus på, at vi tænker afsender, jordforhold og sæson ind i vores valg af fødevarer i hverdagen. Den mad, vi spiser, har stor betydning for planter, dyr og jord og skal støtte op om en bæredygtig fødevareproduktion nu og i fremtiden.

”Jeg har arbejdet seriøst med økologi siden 2005, så økologi ligger mit hjerte meget nært, derfor er økologi naturligvis også en central del i Gasoline Grill. Hos Gasoline Grill ønsker vi at udbrede kendskabet til og øge forbruget af økologiske råvarer, så vi glæder os meget over dette samarbejde og til at lokale beboere kan komme forbi Gasoline Grill i Carlsberg Byen og afhente smukke økologiske råvarer fra FællesGro,” udtaler Klaus Wittrup, ejer af Gasoline Grill.

Som medlem af FællesGro betaler man forud for høstsæsonen for en andel af høsten. Landmanden producerer afgrøderne og FællesGro sørger for, at man kan afhente sin høst ugentligt på nøje udvalgte afhentningssteder i København. Med andre ord, med et medlemskab til FællesGro får byboere mulighed for at få en tættere relation til landbruget.

I Carlsberg Byen vil den friske høst komme direkte fra Stensbølgård i Kirke Hyllinge, hvor Kirsten Sivertsen og hendes familie har produceret økologisk i 22 år. Med afsætningen til FællesGro kan familien i år udvide det areal, de producerer økologiske grøntsager på.

“Med FællesGro gør vi det muligt for byboere at støtte op om små producenter, så vi i fællesskab, land og by, kan skabe mere lokalproduceret økologi – og en tættere forbindelse mellem forbruger og landbrug. Vi bygger vores initiativ på gode samarbejder, og glæder os virkelig meget til at kunne byde vores medlemmer i Carlsberg Byen velkommen hver uge ved Gasoline Grill, som ligeledes prioriterer økologi højt,“ udtaler medinitiativtager til FællesGro Livia Urban Swart Haaland.

Som medlem får man med årlige gårdbesøg samt ugentlige historier fra marken indsigt i de processer, der ligger til grund for, at vi som forbrugere kan få frisk, lokal mad på tallerkenen.

HVAD FÅR JEG I HØSTPOSEN? Minimum 6 forskellige afgrøder hver uge - og mulighed for tilkøb af økologiske æg, blomster samt andre varer fra økologiske småproducenter.

HVORDAN? Bliv medlem nu på www.faellesgro.dk.

HVOR? Foran Gasoline Grill, Bryggernes Plads 1, 1799 København.

HVORNÅR? Afhent din høstpose hver tirsdag fra kl. 16-19 i høstsæsonen, der løber fra juni til december.

HVAD KOSTER DET? Pris: 2100 kr./halv høstsæson, som betales på forhånd for 14 høstgange. Det svarer til 150 kr. pr. høstpose.

Nyheder -

Bykvarteret er i rivende udvikling, og de gode historier står i kø for at blive fortalt. Her finder du de seneste nyheder fra kvarteret, hvor der hver dag sker nye, spændende ting. Giv mig de seneste nyheder

Nyheder fra Carlsberg Byen direkte i din indbakke? 

Tilmeld dig Carlsberg Byens nyhedsbrev og få ugentlige nyheder fra Københavns nye bykvarter.  Tilmeld dig her