Et glædeligt gensyn med de lokale spisesteder

18. maj 2020
"Vi var ekstra spændte på, hvad der ville ske i dag, for vi anede ikke, om restauranten ville stå tom eller bugne med gæster," siger en af de lokale restauratører om den første dag, hvor restauranterne i Danmark igen må invitere gæsterne indenfor. Vi har talt med tre lokale spisesteder, der med store smil byder gæsterne velkommen igen.

I mandags åbnede flere spisesteder igen op for gæsterne, og fra Surt, Carls Øl- og Spisehus og Gasoline Grill er opfordringen klar: Vi holder åbent igen - kom ud og spis!

På den populære italienske restaurant Surt er der gjort god plads mellem bordene, og barstolene ved det åbne køkken er fjernet. Men ellers er alt tilbage til normalen, lyder det fra ejeren Giuseppe Oliva. Her er stadig gode flasker vin på hylderne, og det appetitvækkende menukort rummer nye lækre pizzaer, som alle bør unde sig selv at smage. Surdejsbrødet, som bliver bagt i stenovnen om morgenen, er også en klar anbefaling værd.

Hos Carls Øl- og Spisehus har medejer Hans Henrik Agger haft åbent for take away de sidste to måneder, men mange andre har haft lukket. Det har især de lokale været glade for, og de har støttet godt op hele vejen igennem. Nu er den store restaurant åben igen, og snart kan gæsterne både sidde inde og ude, fortæller Hans Henrik Agger.

"Bookingerne tikker ind, og gæsterne kommer ind fra gaden igen. Det er så dejligt," siger han og forklarer, at personalet holder god afstand, spritter af, og at restauranten i det hele taget har fået nye rutiner, så alle - både personalet og gæsterne - har en god og tryg oplevelse. Carls Øl- og Spisehus er en go-to i kvarteret, og med åbningstider fra kl. 8 til 24 er der rig mulighed for at prøve morgenmad, brunch, frokost og aftensmaden af. 

Burgerfavoritten Gasoline Grill har været delvist lukket de sidste to måneder, men nu holder burgerbaren åbent som før fra kl. 11 til udsolgt - og der er plads til at sidde både inde og ude.

"Vi glæder os rigtigt meget til at have liv på vores smukke plads ude foran. Her er rigtig hyggeligt med de mange steder, man kan sidde og nyde solen og en burger. Bryggernes Plads er uden tvivl den hyggeligste plads i Carlsberg Byen, og vi glæder os til at bidrage endnu mere til hyggen," lyder det fra den glade ejer, Klaus Wittrup. Kom ned og find din favoritburger på den stilsikre menu i Gasoline Grill på Bryggernes Plads 1.

Nyheder -

Bykvarteret er i rivende udvikling, og de gode historier står i kø for at blive fortalt. Her finder du de seneste nyheder fra kvarteret, hvor der hver dag sker nye, spændende ting. Giv mig de seneste nyheder

Se kvarterets restauranter -

Få inspiration til kvarterets bedste kaffested, prisvindende surdejspizzaer, roof top-restaurant, ikonisk smørrebrød, vinbar, italiensk cuisine, økologisk brunch og meget mere her. Måske finder du din nye favorit? Lad dig inspirere