Sommer i Carlsberg Byen: frisk grønt, hyggeligt fællesskab og masser af økologiske blomster

19. juli 2020
I første uge af juni åbnede fødevareinitiativet FællesGro i Carlsberg Byen. Siden da har de omkring 55 medlemmer hver tirsdag hentet helt frisk, økologisk frugt og grønt, æg og blomster foran Gasoline Grill på Bryggernes Plads – og det i både bagende sol og øsende regnvejr. 

Så hvordan fungerer det? Når du bliver medlem, betaler du på forhånd for din andel af høsten, og kan derefter hente din høst hver tirsdag fra kl. 16 – 19 foran Gasoline Grill i Carlsberg Byen.

Her står FællesGros glade medarbejdere og frivillige klar til at hjælpe dig med at samle din høst, som er blevet bragt ind til byen af Kirsten og hendes familie, der driver Stensbølgård i Kyndeløse – og som har høstet alle herlighederne samme morgen.

I høstposen er der altid minimum seks forskellige afgrøder, og det er i sidste ende marken, der bestemmer hvad du får. FællesGro er altså en nem måde at få de helt friske, økologiske råvarer, der er i sæson.

Ved at betale forud for deres andel af høsten er medlemmerne med til at garantere afsætningen for de økologiske producenter, som er for små til at levere til supermarkederne. Med FællesGro-medlemmernes støtte kan producenter øge det areal, de dyrker på – og sådan skaber vi i fællesskab mere økologi. 

Medlemmerne i Carlsberg Byen er vilde med de økologiske buketter fra Vilde Violer

Initiativet, som er et hit både for store og små, er for første gang i år i Carlsberg Byen, og har fået en varm velkomst med stor opbakning og interesse. Medlemmerne er især vilde med de økologiske blomster fra Vilde Violer i Birkerød, som medlemmerne får på abonnement enten hver eller hver anden uge. Der er ingen af de andre fem FællesGro-bydele, der kommer i nærheden af det antal buketter, der bliver langet over afhentningsskranken foran Gasoline Grill i Carlsberg Byen. 

For de hurtige, der gerne vil være medlemmer, er der stadig plads, og man kan tilmelde sig løbende på faellesgro.dk

FællesGro er på Bryggernes Plads indtil midten af december – og kommer igen næste år, når der igen er frisk høst at hente i markerne! 

Events -

Året rundt udfolder bylivet sig rundt omkring i de mange bygninger og på de mange smukke pladser i Carlsberg Byen. Der er altid spændende aktiviteter og events på vej for hele familien, så hold jer opdateret her. Events

Byrum i Carlsberg Byen -

Der bliver i alt anlagt 25 byrum og haver i Carlsberg Byen, og mange af dem står allerede klar nu. Nogle er store, åbne pladser med liv og udendørsservering fra de nærliggende caféer, som man kender det fra indre København. Andre byrum er gemt mere af vejen - til dem, der har brug for en stille stund. Se de 25 byrum