Ny Carlsberg Vej i Carlsberg Byen

Startskud til et af Carlsberg Byens sidste byggerier

28. august 2020
Carlsberg Byen tager nu hul på projekteringen af det byggeri, der skal opføres, hvor Carlsbergs tidligere hovedkontor lå. Nedrivningen af hovedkontoret er planmæssigt i gang, og nu er teamet, der står for projekteringen af det nye byggeri, i gang ved tegnebrættet. Byggeriet forventes klar til indflytning i 2024.
Projekteringsfasen til det nye byggeri, der skal erstatte Carlsbergs tidligere hovedkontor, er skudt i gang. Byggeriet vil rumme boliger, erhverv, butikker og caféer, og vil bestå af en karré samt et tårn på 80 meter. Byggeriet forventes igangsat omkring årsskiftet 2021/2022. 

Adm. direktør i Carlsberg Byen, Jens Nyhus, siger om det nye byggeri: "Vi glæder os over at komme i gang med projekteringsfasen af dette byggeri, der færdiggøres som et af de sidste byggerier i Carlsberg Byen. Her fortsætter vi selvfølgelig udviklingen af Carlsberg Byen som en blandet by, hvor boliger, erhverv, butikker og caféer smelter sammen, så der skabes gode rammer for et aktivt byliv."
 
Får fredede bygninger og genetableret allé som naboer
Karréens stueplan vil rumme butikker samt to caféer ud mod livlige Købkes Plads, hvor der allerede nu ligger en restaurant og et supermarked. Karréen vil desuden danne rammerne for et fælles gårdrum, som de kommende beboere vil få glæde af. Tårnet vil fra 1. til 5. sal rumme moderne erhvervslokaler, og fra 6. sal og op vil der blive opført lyse lejligheder af forskellig størrelse. 

Projektet ligger centralt i Carlsberg Byen med naboer som blandt andet tæller Europaskolen og de fredede bygninger Maltmagasinet og Lagerkælder 3, der rummer det prisvindende Hotel Ottilia og den nyåbnede spanske spa, AIRE. Byggeriet vil tilmed ligge ud til Ny Carlsberg Vej, der genopstår som en smuk allé i 2024 med de oprindelige brosten og træer langs vejen. 

Bag byggeriet står Arpe & Kjeldsholm som totalentreprenør, Dorte Mandrup som arkitekt, MOE som ingeniører, Opland som landskabsarkitekt og KUBEN Management som bygherrerådgivere.

Gå på opdagelse i Carlsberg Byen - 

I vores interaktive kort over Carlsberg Byen kan du klikke dig rundt og få overblik over, hvor du finder butikker, spisesteder, byrum og legepladser og meget mere. Klik dig rundt i kortet her

Carlsberg Byen fra 2013 til 2024 -

Flytter du ind i Carlsberg Byen og er nysgerrig på, hvilke projekter der udvikles ved siden af din ejendom? Eller er du bare interesseret i et overblik over, hvordan byen udvikles og hvilket år, hvad står færdigt? Se videoen af udviklingen her
Dipylon porten i carlsberg byen