elefantporten i carlsberg byen

Nu er der 156 nye lademuligheder i Carlsberg Byen

25. oktober 2022
I december 2021 indgik Udviklingsselskabet Carlsberg Byen og ladeoperatøren Clever en aftale om 156 ladepunkter fordelt på 11 lokationer i Carlsberg Byen. Nu er arbejdet færdigt, og der er både normal- og lynopladning
Der er gode ladenyheder til elbilister i og omkring Carlsberg Byen på Vesterbro og til dem, der tager et smut til hovedstaden. Fra i dag er der nemlig sat strøm til 156 ladepunkter fordelt på i alt 11 lokationer i den københavnske bydel, og de er alle sammen offentligt tilgængelige.

De mange nye ladepunkter er en blanding af både normal- og lynladepunkter, og på under 30 minutter vil det være muligt for seks elbiler at lade fra 0-80 pct. på samme tid:

”Vi oplever, at gode lademuligheder er en vigtig faktor for de mange tusinde mennesker, der bor, arbejder og opholder sig i kvarteret. Vi er derfor glade for sammen med Clever nu også at kunne tilbyde en ensartet og lettilgængelig opladningsløsning, der sikrer tryghed hos de mange elbilister, som bruger kvarteret, og som vi ved, at der i fremtiden kun bliver flere af,” siger Jens Nyhus, direktør i Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S.

Ladeoperatøren Clever, der driver Danmarks største offentlige ladenetværk, ser også aftalen som et vigtigt skridt mod at gøre elbilen til det nemme valg:

”I storbyer som København, hvor folk bor tæt og ofte i etagebolig med begrænset mulighed for at sætte en ladeboks op selv, er det afgørende, at der er relevant opladning i nærheden, uanset om man skal lade i nogle timer eller har brug for lynhurtig strøm på bilen. Elbilen skal være folkelig og for alle, og med 156 ladepunkter tager vi, sammen med Carlsberg Byen, et skridt i den retning ved at udbygge Danmarks største ladenetværk”, fortæller Clevers direktør, Casper Kirketerp-Møller.

Lad under jorden

Er det ikke til at få øje på Clevers ladestandere i gadeplan, er der en god grund – stort set al parkering i Carlsberg Byen foregår nemlig under jorden, og derfor skal elbilisterne finde vej til en af bydelens 11 parkeringskældre for at få strøm på bilen.

De 156 ladepunkter kan benyttes af alle elbilister døgnet rundt, og betaling er muligt med kreditkort, Clever-ladebrik eller app, alt efter hvilken lader man benytter.
 

Nyheder fra Carlsberg Byen direkte i din indbakke? 

Tilmeld dig Carlsberg Byens nyhedsbrev og få ugentlige nyheder fra Københavns nye bykvarter.  Tilmeld dig her

Gå på opdagelse i Carlsberg Byen - 

I vores interaktive kort over Carlsberg Byen kan du klikke dig rundt og få overblik over, hvor du finder butikker, spisesteder, byrum og legepladser og meget mere. Klik dig rundt i kortet her
udsigt over carlsberg byen