Carlsberg Station

København har fået en ny S-togsstation

4. juli 2016
Søndag lige over middag kørte det første S-tog ind på perronen på Københavns nye S-togsstation, Carlsberg Station. Forinden var stationen blevet indviet med hjælp fra transport- og bygningsministeren og akkompagneret af Københavns jernbaneorkester. S-togsstationen forventes at blive en af hovedstadens mest benyttede og afløser den nuværende Enghave Station.

Da klokken slog 12.02 søndag d. 3. juli rullede Linje C mod Frederikssund ind på Carlsberg Station og markerede åbningen af Københavns nye S-togsstation. Den nye station, der ligger i Carlsberg Byen tæt ved grænsen mellem Frederiksberg og Vesterbro, overtager togtrafikken fra Enghave Station, der nu er taget ud af drift. Fremover bliver Carlsberg Station derfor det centrale trafikknudepunkt for både det nye bykvarter og lokalområdet.

Allerede efter sommerferien bliver stationen dagligt omdrejningspunkt for de 10.000 studerende, der rykker ind på Professionshøjskolen UCC’s nye uddannelsescampus, Campus Carlsberg i Carlsberg Byen. Og snart flytter Carlsberg Byens første beboere også ind i Humlehuset lige ved siden af stationen. ”Carlsberg Byen bliver et levende bykvarter med plads til både studerende, besøgende og beboere samt butikker, gode spisesteder og kulturelle oplevelser. Det bliver et sted, hvor man bor, arbejder, studerer og klarer sine indkøb. Derfor er det helt afgørende, at der er gode kollektive trafikforbindelser. Med åbningen af Carlsberg Station bliver det nu endnu lettere at komme til og fra bykvarteret,” siger Jens Nyhus, administrerende direktør i Carlsberg Byen P/S.

Bedre rammer for den kollektive trafik på Vesterbro

Med åbningen af en ny, moderne S-togsstation, bliver den kollektive trafik på Vesterbro også fremtidssikret. Hvor Enghave Station dagligt servicerede omkring 7.000 rejsende, er der ifølge DSB udsigt til, at Carlsberg Station bliver blandt hovedstadens fem mest benyttede Stogsstationer med 24.000 daglige rejsende. ”Vi glæder os meget til at tage den nye station i brug og byde de første passagerer velkommen i de moderne rammer.

Med stationens centrale placering og de mange faciliteter, det nye bykvarter kommer til at tilbyde, bliver det attraktivt at tage toget både for daglige pendlere og besøgende i området,” siger administrerende direktør i DSB, Flemming Jensen. Den nye Carlsberg Station giver adgang til S-togsnettet og omstigning mellem tog og busser.

Fejring af den nye station

Åbningen af Carlsberg Station blev fejret søndag den 3. juli og blandt talerne var blandt andre transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt samt administrerende direktør i DSB, Flemming Jensen. DSB, Banedanmark og Carlsberg Byen havde arrangeret et særtog for indbudte gæster med afgang fra Østerport Station og ankomst til Carlsberg Station kl. 11.20. Herefter bød Jens Nyhus, administrerende direktør i Carlsberg Byen P/S, velkommen på stationspladsen, der blev holdt taler og Flemming Jensen klippede snoren til perronen, inden det første S-tog kørte ind på stationen kl. 12.02. Under festlighederne spillede Københavns jernbaneorkester, og efter indvielsen kiggede Carlsbergs store, flotte bryggerheste forbi, så børnene kunne komme helt tæt på de
imponerende dyr.

Om Carlsberg Station

Den nye Carlsberg Station bliver Carlsberg Byens centrale kollektive trafikknudepunkt med adgang til S-togsnettet og omstigning mellem tog og busser. Carlsberg Station ligger samme sted som Carlsberg bryggeriet fra 1937 til 1985 havde sin egen godsstation, Station Hof.

Den nye station er tegnet af Gottlieb Paludan Architects og støder op til det 82.000 m2 store byggeri, der skal huse Professionshøjskolen UCC’s nye uddannelsescampus samt detailhandel, erhverv og det 100 m høje boligtårn, Bohrs Tårn. Pladsen foran stationen er en integreret del af byggeriet, idet der er bygget to store plateauer ud over skinner og perron på Carlsberg Station, hvor der er plads til cykelparkering. Foruden tre nedgange fra den nye stationsplads ved UCC byggeriet, er der også adgang til den nye station fra Vesterfælledvej ved Sønder Boulevard. Carlsberg Station er med til at sikre en god og bæredygtig infrastruktur i Carlsberg Byen. Den nye S-togsstation er derfor suppleret med gangarealer og cykelstier, der skal give fodgængere og cyklister sikre og hurtige forbindelser. Blandt andet er der etableret en ny cykelsti, der forbinder Sønder Boulevard og Valby. Desuden er der også anlagt en ny vejbro over baneterrænet, der skal lede bilerne fra Vigerslev Allé og ind til Carlsberg Byen, hvor omkring 3.000 underjordiske parkeringspladser kan tage imod bilerne.

Carlsberg Station er projekteret og udført af Carlsberg Byen som bygherre. DSB har sammen med Banedanmark nu overtaget den daglige drift af stationen, som ligger nogle hundrede meter fra den tidligere Enghave Station. Her stoppede det sidste tog søndag kl. 11.53, men det første tog stoppede på Carlsberg Station kl. 12.02.

Yderligere oplysninger

Kommunikationschef Pernille Hebsgaard Rohdemeier, udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S, tlf. 21 35 51 45, e-mail: phr@carlsbergbyen.dk.
DSB Kommunikation, tlf. 24 68 00 00
Info om Carlsberg Byen: www.carlsbergbyen.dk.

Mennesker på Tapperitorvet

Byrum i Carlsberg Byen -

Der bliver i alt anlagt 25 byrum og haver i Carlsberg Byen. Nogle er store, åbne pladser med liv og udendørsservering fra de nærliggende caféer, som man kender det fra indre København. Andre byrum er gemt mere af vejen - til dem, der har brug for en stille stund. Se de 25 byrum
Send mig erhvervsnyheder fra Carlsberg Byen

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.
Tilmelding til Carlsberg Byens nyhedsbrev

Modtag gratis nyt fra Carlsberg Byen cirka en gang om ugen. I nyhedsbrevet har vi bl.a. fokus på livet i bykvarteret, nye boligprojekter og spændende events.

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.