von Bartha

Det schweiziske galleri von Bartha er flyttet ind i det historiske og fredede fyrtårn Kridttårnet fra 1883.

Med det nye galleri i Carlsberg Byen viderefører det internationalt anerkendte von Bartha sin tradition med at bruge særprægede arkitektoniske rum til kunstudstillinger.

I Basel har galleriet hjemme i en garage bag en tankstation, og i Carlsberg Byen har de åbnet dørene i nogle helt særlige rammer i Kridttårnet. Her er omdrejningspunktet samtidskunst i de fredede lokaler, hvor kunstnere kan udforske forskellige formater og tænke udstillinger i forskellige dimensioner.

Kridttårnet er lavet af kalksten og er stammer helt tilbage fra 1883, og Bryggeren valgte at placere det her – tæt på Valby Bakke – så det elektriske lys, der var en sjældenhed dengang, kunne lyse op i mørket.

Adresse

von Bartha
Pasteursvej 8
1799 København V

Kridttårnet i Carlsberg Byen

Se kvarterets restauranter -

Få inspiration til kvarterets bedste kaffested, prisvindende surdejspizzaer, roof top-restaurant, ikonisk smørrebrød, vinbar, italiensk cuisine, økologisk brunch og meget mere her. Måske finder du din nye favorit? Lad dig inspirere

Verdens bedste masterplan -

I 2009 vandt den danske tegnestue Entasis den største internationale arkitekturpris for verdens bedste masterplanen i udviklingen af Carlsberg Byen fra gammel bryggerigrund til københavnsk bydel. Hvert et byrum, hver en sten, hvert et træ, hver en følelse og hver en tanke om det nye byrum er tænkt, og det er udgangspunktet for udviklingen af Københavns nye bydel: Carlsberg Byen. Læs om tankerne bag kvarteret her