Byplanen for Carlsberg nomineret til verdens bedste masterplan

17. september 2009
Planen for omdannelsen af bryggeriet Carlsberg til byen Carlsberg er netop blevet nomineret i kategorien "masterplanning" ved World Architecture Festival (WAF) i Barcelona på linie med planerne for Nordhavnen i København og Holbæk Havn.
Masterplanen for Carlsberg - Vores Rum. Entasis Arkitekter. 

World Architecture Festival er verdens største konkurrence inde for arkitekturpriser – og omfatter i år 25 kategorier. I år var mere end 600 projekter fra 80 lande med i opløbet om at blive nomineret. Dommerkomiteerne er internationale, og består af både udøvende og arkitekturkritikere.

Grundlaget for byudviklingsprojektet på Carlsberg blev udviklet af tegnestuen Entasis, som i foråret 2007 vandt den internationale idèkonkurrence udskrevet af Carlsberg. Torsdag den 5. november præsenterer arkitekt Christian Cold fra Entasis vinderprojektet, "Vores Rum", for juryen i konkurrencen.

Så hvis man vil vide, hvad der er i vælten i forhold til byudvikling, arkitektur og design på globalt plan, så er Barcelona, nærmere betegnet World Architecture Festival stedet i dagene 4.-6. november.

Fakta om Carlsberg Byen
Området er 330.000 m2 stort svarende til ca. 50 fodboldbaner. Planen er at skabe den variation og kompleksitet, som nærer ægte byliv. Således vil hver bygning komme til at rumme en blanding af funktioner - butikker, kontorer, boliger og institutioner - et princip som vil blive gentaget overalt på Carlsberg. Dette understøtter også byens ambitioner om bæredygtighed, da det i forhold til miljøet er mest hensigtsmæssigt at bo i byen med korte transporttider og gode muligheder for fælles forsyninger af vand, el og varme. 
Der bygges 600.000 m2 fordelt på 45 % boliger, 45 % erhverv og butikker og 10 % til kultur, idræt, institutioner og lignende.