BOBLE PLADS NY PLADS TIL LEG OG AKTIVITET PAA CARLSBERG

30. september 2010
Torsdag den 7. oktober kl. 15.00 åbner Boble Plads for alle, som har lyst til at lege og udfolde sig fysisk. Med fodboldbane, streetbasket kurve og asfalt-bobler til bl.a. skatere og bmxcykler bliver det svært at sidde passivt på sidelinien.
I kanten af Boble Plads op mod J. C. Jacobsens gamle, nyåbnede have står orange klatrestativer, som vil udfordre både store og små, øvede parkour-entusiaster såvel som klatreglade i alle aldre. Der er boldmur og optegnede felter i asfalten. Kort sagt: masser af opmuntring til leg og bevægelse.

Om aftenen vil pladsen være fuldt oplyst. Der er grill og gøglerstik med strøm, så man kan medbringe musik og madvarer. Alt i alt er Boble Plads et nyt sted i København, der har alle chancer for at tiltrække børn og unge, som har lyst til at afprøve deres kræfter eller bare hænge ud i nye, gode omgivelser.

Høje træer skærmer pladsen, der ligger på Pasteursvej i centrum af Carlsberg med direkte adgang til J. C. Jacobsens fantastiske have til den ene side og til den anden et lille grønt anlæg, hvor det vil være oplagt at slå sig ned i det grønne før eller efter udfoldelserne på Boble Plads.

Som nabo til Boble Plads ligger Boblehallen, navngivet af bryggerne på Carlsberg efter det karakteristisk formede tag. Inde i Boblehallen åbner Idrætsfabrikken om ganske kort tid et nyt tilbud til børn og unge, hvor man 24 timer i døgnet vil kunne komme ind og dyrke forskellige boldspil, bmx-cykling og andet under tag.

Etableringen af Boble Plads er blevet til i et samarbejde mellem Lokale- og Anlægsfonden, Realdania, Københavns Kommune og Carlsberg. Projektet har midlertidig karakter – foreløbig i fem år – og med den nye plads tager Carlsberg endnu et skridt væk fra tiden som lukket industriområde og ind i fremtiden som ny bydel i København.