Første spadestik taget til UCCs nye campus

12. august 2013
Det første byggeri i Carlsberg Byen blev d. 13. aug. sat i gang. Det skete da det første officielle spadestik blev taget til Professionshøjskolen UCC’s nye campusområde.
Det første byggeri i Carlsberg Byen blev d. 13. aug. officielt sat i gang, da uddannelsesminister, Morten Østergaard, og Københavns overborgmester, Frank Jensen, tog det første spadestik til Professionshøjskolen UCC’s nye campusområde. Det første byggeri bliver samtidig det største i Carlsberg Byen. Hele byggeriet er på 82.000 kvadratmeter og skal ud over Professionshøjskolen UCC huse både butikker, erhvervslejemål og boliger. Byggeriet får blandt andet et 100 meter højt boligtårn, der vil skyde op blandt de fredede bygninger i Carlsberg Byen. 

Efter det første officielle spadestik i dag kan opførelsen af det første byggeri og udviklingen af Carlsberg Byen, for alvor gå i gang. 

”Det første spadestik markerer, at vi nu skal i gang med at virkeliggøre Carlsberg Byens vision om at genopfinde samspillet mellem kulturinstitutioner, erhverv og boliger, som vi også kender det fra bykernen i den københavnske middelalderby. Vi tror på, at det vil skabe et levende og mangfoldigt bykvarter til glæde for alle,” siger Flemming Borreskov, der er bestyrelsesformand i Carlsberg Byen P/S.

Et område for uddannelse og viden
Ud over at være Carlsberg Byens største byggeri bliver UCC-byggeriet også det største uddannelsesbyggeri af sin slags i Danmark. Når byggeriet står færdigt i 2016 vil omkring 10.000 studerende og 800 medarbejdere have sin daglige gang på Professionshøjskolen. Og UCC har store forventninger til det nye campusområde.

”Jeg ser frem til, at Campus Carlsberg om et par år bliver nyt centrum for UCC’s professionsuddannelser, videreuddannelse og forskning. Det bliver et stærkt og innovativt uddannelsesmiljø for de mange studerende, der får deres gang her,” siger rektor for Professionshøjskolen UCC, Laust Joen Jakobsen. 

Også Ove Dalsgaard, bestyrelsesformand for UCC, ser frem til, at det nye campusområde står færdigt.

”Campus Carlsberg bliver et af Europas største uddannelses- og forskningsmiljøer på det pædagogiske område. Det lover godt for fremtidens uddannelser,” siger Ove Dalsgaard.

Største byggeprojekt i Danmark
Det er den svenskejede bygge- og udviklingskoncern NCC, der skal stå for opførelsen af det store byggeri, hvor det meste skal stå færdigt om blot tre år. Og også hos NCC glæder de sig til at følge byggeriet de kommende år. 

”Hos NCC er vi glade og stolte over at kunne være med til at tage det første spadestik til Carlsberg Byen. Det er det reelle startskud til en spændende Københavner bydel. Samtidig markerer denne milepæl NCC’s største byggeprojekt i Danmark nogensinde, og jeg glæder mig derfor til at følge projektet de næste år,” siger Klaus Kaae, der er administrerende direktør for NCC Construction. 

Finansieringen og aftalen om byggeriet faldt på plads i 2012, og siden har Carlsberg Byen stået for nedrivningen af tappehallen Ny Tap, som nu erstattes af UCC-byggeriet i det syd-østlige hjørne af Carlsberg Byen.