Bohrs Tårn i Carlsberg Byen

Nu skyder de første boliger i vejret i Carlsberg Byen

15. november 2014
I disse uger passeres en vigtig milepæl i Carlsberg Byen, hvor byggeriet af det 100 meter høje tårnhus er nået op over 8. sal og dermed til de første boliger. Fra ottende til 30. etage kommer der nemlig 88 lejligheder. I alt vil der blive bygget 3.000 boliger i Københavns nye bydel, som udgør et vigtigt element i visionen om en mangfoldig, bæredygtig og levende bydel.

Snart er de ikke længere blot arkitektstreger på en plantegning. Netop nu skyder de første boliger i Københavns nye, centrale bydel, Carlsberg Byen, bogstaveligt talt i vejret. Det sker i disse uger, hvor Bohrs Tårn er nået ottende etage. Herfra og 22 etager op vil tårnhuset, når det står færdigt medio 2017, rumme i alt 88 lejligheder – fire på hver etage. De nederste otte etager indeholder ud over kontorer og butikker også Professionshøjskolen UCC’s nye campus, Campus Carlsberg. 

Lejlighederne i Bohrs Tårn bliver de første af omkring 3.000 boliger, der løbende vil skyde op i bydelen over de næste ti år. For udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S, der står bag udviklingen af den i alt 33 hektar store historiske bryggerigrund, er det en helt særlig milepæl, der nu nås med opstarten af det første lejlighedsbyggeri i bydelen.

”Det er en rigtig spændende tid for os lige nu, fordi det med Bohrs Tårn bliver mere synligt, at vi er ved at skabe en helt ny bydel – og desuden har vi taget hul på den del af byggeriet, hvor folk kommer til at bo. Netop det, at bydelen kommer til at indeholde et miks af både boliger, butikker, kontorer og uddannelsesinstitutioner, er en væsentlig del af vores vision om at skabe en levende, mangfoldig og bæredygtig bydel,” fortæller Jens Nyhus, der er administrerende direktør i udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S.

Bohrs Tårn er det første af i alt ni tårnhuse på mellem 50 og 120 meters højde, der kommer til at indeholde både boliger, butikker og erhverv. Tårnhusene kommer til at udgøre en karakteristisk skyline for Carlsberg Byen.  Ved siden af Bohrs Tårn er byggeriet af den kommende S-togsstation, Carlsberg Station i gang. Stationen forventes at blive blandt de fem mest benyttede i København og åbner medio 2016, hvor Campus Carlsberg også står klart.

Fakta om Bohrs Tårn
Bohrs Tårn bliver 100 meter højt og kommer samlet set til at udgøre ca. 10.000 m2 fordelt på 30 etager. De nederste otte etager er til Professionshøjskolen UCC samt kontorer og butikker, og de øverste 22 etager kommer til at være ejerlejligheder. Lejlighederne vil variere i størrelse fra 138 m2 til 190 m2. Hertil kommer en kælder med blandt andet parkeringspladser.

Lejlighederne er indflytningsklare medio 2017 og påtænkes at blive sat til salg første kvartal 2015.

Bohrs Tårn er en del af det 82.000 m2 store byggeri i det sydøstlige hjørne af Carlsberg Byen, som bl.a. kommer til at indeholde Professionshøjskolen UCC’s nye campus, Campus Carlsberg med 10.000 studerende. I forlængelse af byggeriet bliver der – udover boligerne i Bohrs Tårn - bygget 32 mindre boliger i størrelsen 46-68 m2.

Fakta om boliger i Carlsberg Byen
Den færdige bydel vil indeholde 3.000 boliger i forskellige størrelser og prisklasser, heriblandt 10 % almennyttige boliger.