Første spadestik på nyt projekt

10. maj 2017
Carlsberg Byen udvikler sig med lynets hast, og nye projekter skyder op på den gamle bryggerigrund. I dag blev det første officielle spadestik taget på boligbyggeriet Rahbek Hus II, der er en forlængelse af den populære ejendom Rahbek Hus.
Det nye boligbyggeri, der nu officielt er gået i gang, er et udtryk for den nye type optimerede boliger, der er under opførelse i Carlsberg Byen, fortalte adm. direktør, Jens Nyhus, til de fremmødte. Kort fortalt byder de optimerede lejligheder på flere værelser på færre kvadratmetre. Det vil betyde, at mange, der ellers vil være nødsaget til at flytte ud af bykernen her vil kunne få en bolig, der kan rumme hele deres familie uden at ramme deres økonomi. 

Nærområdet vil rumme grønne områder, legepladser, boldbaner og kulturelle tilbud, som forventes at tale til de mange familier, der ønsker at bo centralt og roligt, men med alle byens tilbud omkring sig.  

Byggeriet bærer ligesom de øvrige byggerier i Carlsberg Byen præg af den rige kulturarv, der er i Carlsberg Byen og er derfor navngivet Rahbek Hus, sagde Jens Nyhus. Navnet kommer fra kulturpersonligheden Kamma Rahbek, som samlede guldalderens danske forfattere i sin salon i Bakkehuset på Rahbeks Allé og gjorde stedet til et kulturelt samlingspunkt. Også fremover vil området blive beriget med samlingspunkt: Halmlageret, der ligger ved siden af det kommende boligbyggeri, er nemlig udlagt til kulturelle formål, idræt og institutioner.

Praksis Arkitekter står både bag Rahbek Hus II og naboerne Rahbek Hus, Bindesbøll Hus og Heiberg Huse, og arkitekterne har skabt et nyt, klassisk kvarter med udgangspunkt i områdets mange smukke, gamle murstensbygninger. 

Køberkartotek: På udkig efter nyt hjem?

Måske drømmer du om et stort køkken-alrum, hvor I kan være sammen om madlavningen? Måske er det egen altan eller terrasse, der lokker? Det hele kan fås her, og som et ekstra plus venter den unikke kombination af historie, arkitektur og byens pulserende liv lige udenfor jeres nye hoveddør. Få info om nye boliger før alle andre