J.C. Jacobsens Have gør byen grøn igen

12. september 2017
At bryggeren J.C. Jacobsen havde en stor passion for kunst og botanik ses tydeligt i den smukke, gamle have, som nu igen er åben til stor nydelse for alle københavnere.

Den gamle brygger J.C. Jacobsens store interesse for både kunst, kultur og botanik afspejler sig flere steder i Carlsberg Byen og resten af København - og et af stederne er den have, der førhen var bryggerens private have med blandt andet 116 sjældne planter og smukke træer, som han hentede hjem fra sine rejser rundt i Europa.

Den 160 år gamle, grønne perle i hjertet af København, der huser et smukt springvand og udsigt til De Hængende Haver, er nu, efter en restauration, igen åben for offentligheden. Carlsbergfondet har omhyggeligt restaureret og genskabt haven, så den ser ud som da beboere i den gamle Æresbolig og bryggeren selv gik tur og nød de rolige, grønne omgivelser.

Om sommeren kan du altså nu igen nyde din picnic på det grønne græs ved det smukke nyrestaurerede springvand, mens bryggerhestene græsser i baggrunden og om vinteren gå tur i parkens smukke snelandskab under De Hængende Haver. 

Indgangen til haven sker fra Bohrsgade eller Olivia Hansens Gade. Vi glæder os til at se jer i parken, der har åben hver dag mellem klokken 08 - 20 om sommeren og 08 - 17 om vinteren, og som bliver blot et af Carlsberg Byens mange grønne samlingssteder.

Byrum i Carlsberg Byen -

Der bliver i alt anlagt 25 byrum og haver i Carlsberg Byen, og mange af dem står allerede klar nu. Nogle er store, åbne pladser med liv og udendørsservering fra de nærliggende caféer, som man kender det fra indre København. Andre byrum er gemt mere af vejen - til dem, der har brug for en stille stund. Se de 25 byrum

Mineralvandsfabrikken: Arkitekten fortæller om forvandlingen -

Det er den prisvindende arkitekt Dorte Mandrup, der står bag transformationen fra frabrik til boliger. Her kan du få hendes tanker og overvejelser bag og se hvilken fransk arkitekt, der også er hentet inspiration hos. Læs om de arkitektoniske overvejelser her