jc jacobsens have carlsberg byen

J.C. Jacobsens Have gør byen grøn igen

12. september 2017
At bryggeren J.C. Jacobsen havde en stor passion for kunst og botanik ses tydeligt i den smukke, gamle have, som nu igen er åben til stor nydelse for alle københavnere.

Den gamle brygger J.C. Jacobsens store interesse for både kunst, kultur og botanik afspejler sig flere steder i Carlsberg Byen og resten af København - og et af stederne er den have, der førhen var bryggerens private have med blandt andet 116 sjældne planter og smukke træer, som han hentede hjem fra sine rejser rundt i Europa.

Den 160 år gamle, grønne perle i hjertet af København, der huser et smukt springvand og udsigt til De Hængende Haver, er nu, efter en restauration, igen åben for offentligheden. Carlsbergfondet har omhyggeligt restaureret og genskabt haven, så den ser ud som da beboere i den gamle Æresbolig og bryggeren selv gik tur og nød de rolige, grønne omgivelser.

J.C. Jacobsens have i Carlsberg Byen

Om sommeren kan du altså nu igen nyde din picnic på det grønne græs ved det smukke nyrestaurerede springvand, mens bryggerhestene græsser i baggrunden og om vinteren gå tur i parkens smukke snelandskab under De Hængende Haver. 

Indgangen til haven sker fra Bohrsgade eller Olivia Hansens Gade. Vi glæder os til at se jer i parken, der har åben hver dag mellem klokken 08 - 20 om sommeren og 08 - 17 om vinteren, og som bliver blot et af Carlsberg Byens mange grønne samlingssteder.

Boblepladsen i Carlsberg Byen

Byrum i Carlsberg Byen - Der bliver i alt anlagt 25 byrum og haver i Carlsberg Byen. Nogle er store, åbne pladser med liv og udendørsservering fra de nærliggende caféer, som man kender det fra indre København. Andre byrum er gemt mere af vejen - til dem, der har brug for en stille stund.

Se de 25 byrum

Kom tæt på de fredede bygninger på området - Røde tegl, fin ornamentik, mosaikker, bronzeskulpturer og byggeteknikker i særklasse. I Carlsberg Byen er mursten ikke bare mursten. De gamle industribygninger fortæller historien om bykvarterets fortid som bryggeri. De historiske bygninger er et stykke danmarkshistorie, der giver området karakter og skaber den helt særlig atmosfære, der er Carlsberg Byen.

Læs om de fredede bygninger her
Det Graa Hus
Send mig erhvervsnyheder fra Carlsberg Byen

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.
Tilmelding til Carlsberg Byens nyhedsbrev

Modtag gratis nyt fra Carlsberg Byen cirka en gang om ugen. I nyhedsbrevet har vi bl.a. fokus på livet i bykvarteret, nye boligprojekter og spændende events.

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.