J.C. Jacobsens Have: Et botanisk frirum

I 160 år var den smukke have lukket for offentligheden, men i dag er alle velkomne til at komme forbi og nyde træerne, blomsterne, søen og den fredede arkitektur i det der engang var bryggerens private have.

Stilhed i storbyen

Carlsberg Byens største have fortæller sin egen historie om en visionær ølbrygger, hvis interesser spændte bredt fra videnskab til kunst og botanik. I 1848 skabte landskabsgartner Rudolph Rothe en romantisk have til J.C. Jacobsen private brug, hvor han kunne plante træer og vækster, han selv hjembragte fra rejser i udlandet. 

Med det summende liv omkring Humletorvet og Carlsberg Station skaber J.C. Jacobsens Have modvægt til det livlige miljø med ro, stilhed og susen i trækronerne. Her kan man tage en pause, nyde frokosten i det grønne, læse en bog, slentre, lufte hunden eller tage en snak med bryggerhestene i hestefolden. I havens sydøstlige hjørne findes den smukke, fredede bygning De Hængende Haver.

Lige ud til J.C. Jacobsens Have ligger bl.a. de prisvindende Forskerboligerne, det smukke Mineralvandshuset - og den ikoniske og fredede Mineralvandsfabrikken.

historie i carlsberg byen

Når fortid, nutid og fremtid forenes -

Carlsberg blev grundlagt i 1847 af den visionære brygger J.C. Jacobsen, som dermed lagde grundstenen til en moderne dansk bryggerivirksomhed. Men der er meget mere historie at hente. Her kan du få styr på de vigtigste fakta om bryggeriet, der på mange måder har formet det fundament, Københavns nye bykvarter bygger på.  Mærk historiens vingesus

Byrum i Carlsberg Byen -

Der bliver i alt anlagt 25 byrum og haver i Carlsberg Byen. Nogle er store, åbne pladser med liv og udendørsservering fra de nærliggende caféer, som man kender det fra indre København. Andre byrum er gemt mere af vejen - til dem, der har brug for en stille stund. Se de 25 byrum
Send mig erhvervsnyheder fra Carlsberg Byen

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.
Tilmelding til Carlsberg Byens nyhedsbrev

Modtag gratis nyt fra Carlsberg Byen cirka en gang om ugen. I nyhedsbrevet har vi bl.a. fokus på livet i bykvarteret, nye boligprojekter og spændende events.

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.