J.C. Jacobsens Have: Et botanisk frirum

I 160 år var den smukke have lukket for offentligheden, men i dag er alle velkomne til at komme forbi og nyde træerne, blomsterne, søen og den fredede arkitektur i det, der engang var Bryggerens private have.

Carlsberg Byens største have fortæller sin egen historie om en visionær ølbrygger, hvis interesser spændte bredt fra videnskab til kunst og botanik. I 1848 skabte landskabsgartner Rudolph Rothe en romantisk have til J.C. Jacobsens private brug, hvor han kunne plante træer og vækster, han selv hjembragte fra rejser i udlandet.

Haven var i mere end 160 år lukket for offentligheden, men i dag kan alle gå i Bryggerens fodspor i det grønne område, der med ro, stilhed og susen i trækronerne står som modvægt til det summende liv omkring Humletorvet og Carlsberg Station.

Her kan man tage en pause, nyde frokosten i det grønne, læse en bog, slentre, lufte hunden og tage en snak med bryggerhestene i hestefolden – eller måske nyde udsigten til de smukke bygninger, der omgiver haven heriblandt De Hængende Haverden fredede Mineralvandsfabrikken og de prisvindende Forskerboligerne.

Der er blandt andet adgang til haven ved foden af det 120 meter høje Pasteurs Tårn, hvor vinbaren Lĭquo, restaurante Caronte og kaffebaren Coffee Collective har hjemme, og hvor de besøgende kan nyde udsigten til et af Vesterbros største grønne områder.

Vil du gerne opleve J.C. Jacobsens Have, kan du få en rutevejledning til den store park lige her.

historie i carlsberg byen

Når fortid, nutid og fremtid forenes -

Carlsberg blev grundlagt i 1847 af den visionære brygger J.C. Jacobsen, som dermed lagde grundstenen til en moderne dansk bryggerivirksomhed. Men der er meget mere historie at hente. Her kan du få styr på de vigtigste fakta om bryggeriet, der på mange måder har formet det fundament, Københavns nye bykvarter bygger på.  Mærk historiens vingesus

Byrum i Carlsberg Byen -

Der bliver i alt anlagt 25 byrum og haver i Carlsberg Byen, og mange af dem står allerede klar nu. Nogle er store, åbne pladser med liv og udendørsservering fra de nærliggende caféer, som man kender det fra indre København. Andre byrum er gemt mere af vejen - til dem, der har brug for en stille stund. Se de 25 byrum