J.C. Jacobsens Have: Et botanisk frirum

I 160 år var den smukke have lukket for offentligheden, men i dag er alle velkomne til at komme forbi og nyde træerne, blomsterne, søen og den fredede arkitektur i det der engang var bryggerens private have.

Nu kan du snart flytte ind med den gamle have som nærmeste nabo og bo i den fredede og historiske bygning Mineralvandsfabrikken.

Stilhed i storbyen

Carlsberg Byens største have fortæller sin egen historie om en visionær ølbrygger, hvis interesser spændte bredt fra videnskab til kunst og botanik. I 1848 skabte landskabsgartner Rudolph Rothe en romantisk have til J.C. Jacobsen private brug, hvor han kunne plante træer og vækster, han selv hjembragte fra rejser i udlandet. 

Med det summende liv omkring Humletorvet og Carlsberg Station skaber J.C. Jacobsens Have modvægt til det livlige miljø med ro, stilhed og susen i trækronerne. Her kan man tage en pause, nyde frokosten i det grønne, læse en bog, slentre, lufte hunden eller tage en snak med bryggerhestene i hestefolden. I havens sydøstlige hjørne findes den smukke, fredede bygning De Hængende Haver.

Bliv en del af historien

Lige ud til J.C. Jacobsens Have ligger bl.a. de prisvindende Forskerboligerne, det smukke Mineralvandshuset - og den ikoniske og fredede Mineralvandsfabrikken.

Selv om alle Carlsberg Byens fredede bygninger får nyt liv, er der kun én af dem, der også bliver indrettet til beboelse, nemlig Mineralvandsfabrikken. Mens stuen, 1., 2. og 3. sal bliver butikker og kontorer, forvandles de øverste etager af den historiske bygning til 20 enestående boliger af den internationalt anerkendte arkitekt Dorte Mandrup.

Du finder ikke noget tilsvarende, hverken i eller uden for Carlsberg Byen: Luksuriøse boliger i to plan på toppen af den smukke, historiske industribygning. Lyse rum, betongulve, egetræspaneler og køkkener i stål og marmor – det er på én gang råt og sjælfuldt, og det er helt uden sammenligning. Boligerne er allerede klar til indflytning ultimo 2020.

Drømmer du om at bo i en historisk bygning lige ud til bryggerens gamle have, så læs mere om de nye boliger her.

historie i carlsberg byen

Når fortid, nutid og fremtid forenes - Carlsberg blev grundlagt i 1847 af den visionære brygger J.C. Jacobsen, som dermed lagde grundstenen til en moderne dansk bryggerivirksomhed. Men der er meget mere historie at hente. Her kan du få styr på de vigtigste fakta om bryggeriet, der på mange måder har formet det fundament, Københavns nye bykvarter bygger på. 

Mærk historiens vingesus

Byrum i Carlsberg Byen - Der bliver i alt anlagt 25 byrum og haver i Carlsberg Byen. Nogle er store, åbne pladser med liv og udendørsservering fra de nærliggende caféer, som man kender det fra indre København. Andre byrum er gemt mere af vejen - til dem, der har brug for en stille stund.

Se de 25 byrum
Send mig erhvervsnyheder fra Carlsberg Byen

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.
Tilmelding til Carlsberg Byens nyhedsbrev

Modtag gratis nyt fra Carlsberg Byen cirka en gang om ugen. I nyhedsbrevet har vi bl.a. fokus på livet i bykvarteret, nye boligprojekter og spændende events.

  • Tak for din tilmelding!
  • Fejl Formularen er ikke udfyldt korrekt. Prøv igen.