Rejsegilde for Europaskolen

19. september 2017
I efteråret 2018 åbner Europaskolen i Carlsberg Byen dørene for cirka 900 elever, og nu hvor tagkonstruktionen er rejst, fejrede både Carlsberg Byen, arkitekterne, Europaskolen, Frank Jensen, Pia Allerslev og mange andre, håndværkerne til Europaskolens rejsegilde.

Det var en glædens dag for mange mennesker, da vi i Carlsberg Byen mandag 18. september 2017 til håndværkernes fest, rejsegildet, kunne fejre, at Europaskolens mure nu er rejst. 

Der var et stort, flot fremmøde, da der på byggepladsen blev serveret den klassiske rejsegilde-menu, øl og pølser, og blandt de mange deltagende var både håndværkere, Carlsberg Byen, entreprenører, arkitekter, børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev (V) og overborgmester Frank Jensen (S). 

Humøret var højt, applausen var stor, og talerne var mange, da både Carlsberg Byens administrerende direktør, Jens Nyhus, Pia Allerslev (V), overborgmester Frank Jensen (S) og administrerende direktør for BAM Danmark, Bo Svendsen, gav deres ord med på vejen om Europaskolen, der åbner i efteråret 2018 for både internationale som lokale børn.

Jeg ser meget frem til, at skolen står færdig og summer af liv, og til at skolen bliver et naturligt samlingspunkt for lokalområdets beboere til at drive aktiviteter, når eleverne har fri.”
Pia Allerslev (V), Børne- og ungdomsborgmester 

Skoler styrker byliv 

Skoler og andre undervisningsinstitutioner er vigtige elementer for at et mangfoldigt byliv kan udfolde sig blandt beboerne, handlende og besøgende. Da Carlsberg Byen sidste år åbnede op for UCC i bykvarterets sydlige ende, betød det samtidig et stort rykind af elever og lærere og et boost til livet i området.
Det samme ventes at ske med åbningen af Europaskolen, som kommer til at ligge i smukke omgivelser omgivet af boliger, butikker, caféer og fredede bygninger, som eksempelvis Lagerkælder 3, der ligeledes vil sprudle af liv, når Brøchner Hotels åbner i 2019.

Vi glæder os til at skolen står færdig og til at byde de mange elever og forældre velkommen i Carlsberg Byen!

Daginstitutioner tæt på gør hverdagen nem -

Udover de mange daginstitutioner på Frederiksberg og Vesterbro rummer Carlsberg Byen også gode pasningsmuligheder til de mindste. Vuggestue, børnehave og skole får du helt tæt på. En ekstra bonus er de få biler i gadebilledet, så skolebørnene trygt og sikkert kan gå til og fra skole. Læs mere om daginstitutioner

Byrum i Carlsberg Byen -

Der bliver i alt anlagt 25 byrum og haver i Carlsberg Byen, og mange af dem står allerede klar nu. Nogle er store, åbne pladser med liv og udendørsservering fra de nærliggende caféer, som man kender det fra indre København. Andre byrum er gemt mere af vejen - til dem, der har brug for en stille stund. Se de 25 byrum