Carlsberg Byen sælger stor erhvervsejendom til DADES

Error while rendering view [PressReleasesDate]. Please, make sure the rendering is configured properly or contact your administrator.
Dades øger sin investering i Københavns nye bykvarter med købet af Dipylon Hus. Den bevaringsværdige bygning, der er placeret i hjertet af Carlsberg Byen tæt på de ikoniske elefanter, står klar til årsskiftet og er for længst lejet ud.
Der er fart på i Københavns nye bykvarter, Carlsberg Byen. Boligerne rives væk, hurtigere end de kan opføres, og inden for de seneste uger er også flere store erhvervsprojekter blevet solgt. Senest er Dipylon Hus solgt til investeringsselskabet DADES, der dermed styrker sin tilstedeværelse i Carlsberg Byen. 

”Vi har et rigtigt godt samarbejde med DADES, hvilket også afspejles i, at de endnu engang vælger at investere i Carlsberg Byen. I det hele taget oplever vi særdeles stor interesse for Carlsberg Byens erhvervsprojekter for tiden. Mange virksomheder tiltrækkes af den historiske stemning og arkitektur kombineret med den centrale beliggenhed og gode transportmuligheder, som alt andet lige gør det nemmere for virksomheder at tiltrække og fastholde de dygtigste medarbejdere.” siger adm. dir. i Carlsberg Byen Jens Nyhus.   

I 2016 købte investeringsselskabet DADES Laura Hus, som indeholder både boliger, erhverv og café, og nu investerer DADES altså endnu engang i Carlsberg Byen med købet af Dipylon Hus. 

”Dipylon Hus i Carlsberg Byen er en spændende og attraktiv investering, der sammen med den allerede indkøbte erhvervsejendom Laura Hus flugter fint med DADES’ investeringsstrategi, hvor vi bl.a. fokuserer på prima erhvervsejendomme i Københavnsområdet. Carlsberg Byen er et historisk kvarter med et nyt varieret bymiljø, som vi glæder os til at blive en del af”, siger Boris Nørgaard Kjeldsen, adm. direktør i DADES. 

Mens den markante, historiske facade bevares er Dipylon Hus netop ved at blive færdigombygget og moderniseret indvendigt, så bygningen kan tages i brug fra årsskiftet. Det er tegnestuen Arkitema, der har stået for arbejdet med at forvandle bygningen og dens 24 maltsiloer til 4.500 kvm moderne erhvervsfaciliteter, og tegnestuen blev så begejstret for ombygningen, at de fra årsskiftet flytter deres nuværende kontor fra Ørestaden ind i de nye lokaler i Carlsberg Byen. 

Fakta
Dipylon Hus bliver på seks etager plus kælder og vil, når det står færdig og er klar til indflytning i udgangen af 2017, indeholde cirka 3.600 kvm kontor og 760 kvm café/restaurant. Byggeriet er tegnet af Arkitema Architects og ombygges af totalentreprenør MT Højgaard A/S i samarbejde med ingeniørvirksomheden EKJ og Tyréns Bygherrerådgiver.

DADES er et af Danmarks største privatejede ejendomsinvesteringsselskaber. Selskabet har opbygget en af landets største og mest attraktive ejendomsporteføljer med en værdi på lidt godt 20 mia. kr.

Carlsberg Byen P/S forvandler frem mod 2024 Carlsbergs historiske grund til et nyt og levende bykvarter bestående af 50 % boliger, 35 % erhverv og 15 % kultur m.v. Carlsberg Byen P/S ejes af Carlsberg, PFA Pension, PenSam og Topdanmark.