De nye butikker og restauranter i Carlsberg Byen

13. september 2018
Carlsberg Byen hyrer anerkendt design- og arkitektfirma til at hjælpe med udviklingen af et nyt bykvarter, der bl.a. tiltrækker kulturinstitutioner, kunstnere, kunsthåndværkere, caféer, restaurationer og konceptuelt profilstærke butikker.

Carlsberg Byen skal være et sted, man har lyst til at opholde sig, et sted, som tiltrækker kreative hjerner, børnefamilier, små og store erhvervsdrivende og mennesker, der værner om lokallivet og det danske stykke kulturarv, som tusindevis af mennesker allerede bor i, bruger og nyder.

At skabe et vellykket bykvarter fra bunden er en udfordrende opgave, og der er mange parametre, der skal gå op i en højere enhed. Vi tror på, at det bl.a. er afgørende for et godt bykvarter, at det skabes og udvikles med vigtigheden af gode, stærke butikker og restauranter for øje. Netop derfor har Carlsberg Byen indgået et nyt samarbejde med det Nørrebrobaserede design- og arkitektfirma Briq, som bl.a. står bag den succesfulde udvikling af Guldbergsgadekvarteret på Nørrebro i København.

Peter Bur, der er partner i Briq, vil skabe et byliv i Carlsberg Byen, der repræsenterer et moderne bykvarter med et stærkt bånd til bryggerigrundens oprindelige virke: 

Carlsberg Byen har en kulturhistorie og en arkitektur, der oser af inspiration og forpligter langt ind i fremtiden. Bydelen vil komme til live i spændet mellem videnskab, kunst, folkelighed og handel, inspireret af de allerbedste i verden og de mest kreative lokale kræfter. Vi vil medvirke til at skabe en ægte, spillevende Københavner-bydel, der er helt sin egen. Et stolt sted med højt til loftet. Et dejligt tilhørssted for alle de mennesker, der vil bo og arbejde her - og en international destination for oplevelsessøgende turister. Hvis sådan noget skal lykkes, skal der være en stærk, målrettet retail-strategi og visionære mennesker bag projektet. Det er der i Carlsberg Byen.”

Vil du læse mere om udviklingsplanerne af Carlsberg Byen, kan du læse Berlingskes artikel om samarbejdet, og hvad det betyder for udviklingen af en ny bydel, lige her. (Kun for abonnenter)

Events -

Året rundt udfolder bylivet sig rundt omkring i de mange bygninger og på de mange smukke pladser i Carlsberg Byen. Der er altid spændende aktiviteter og events på vej for hele familien, så hold jer opdateret her. Events

Et bykvarter med alt, du har brug for -

Få et overblik over kvarteret lige her: Daginstitutioner, uddannelsessteder, butikker og en guide til en dag i Carlsberg Byen. Giv mig et overblik, tak