Restaurantfacade i stueetagen af Winge Hus ved Kildepladsen

Første spadestikl på Winge Hus og Grønlunds Tårn

29. oktober 2019
ARPE & KJELDSHOLM A/S og Carlsberg Byen P/S tager første spadestik i opførelsen af Winge Hus og Grønlunds Tårn

”Vi er meget forventningsfulde og glæder os meget til at komme i gang med dette utroligt spændende byggeri. Vi har altid haft et forbilledligt samarbejde med Carlsberg Byen, og det er vi sikre på fortsætter” udtaler direktør og partner i ARPE & KJELDSHOLM A/S Thomas Sørensen i den forbindelse.

Grønlunds Tårn bliver 50 meter højt og opføres i sammenhæng med Winge Hus, der bliver en femetagers karré ud mod Lagergade i den nordøstlige del af Carlsberg Byen.

”Fælles for de to bygninger er, at lejlighederne er optimeret til at skabe flere aktive kvadratmeter end i traditionelt byggeri, hvilket vil give de kommende beboere flere værelser pr. kvadratmeter og dermed mere bolig for prisen. Samtidigt vil den varierende boligstørrelse give en blandet beboermasse og bidrage til at opfylde Carlsberg Byens ønske om at skabe en blandet by, hvor den store familie, det unge par, den enlige og pensionisterne lever dør om dør,” udtaler administrerende direktør i Carlsberg Byen P/S Jens Nyhus.

Bruttoetagearealet for projektet inkl. kælder udgør ca. 14.187 m2, Det er fordelt med ca. 12.097 m2 over terræn, hvoraf de ca. 4500 m2 er boliger, 750 m2 er detail, mens 6850 m2 er erhverv.   

Byggeriet forventes at stå færdig medio 2021.

Historien bag navnene

Grønlunds Tårn
Carl Christian Howitz Grønlund
Botaniker, der i 1880 blev ansat, som bestyrer af det da oprettede laboratorium for gærundersøgelser ved Ny Carlsberg.


Winge Hus
Øjvind Winge
Genmanipulering af gærceller: Øjvind Winge var leder af Carlsberg Laboratoriums fysiologiske afdeling fra 1933 til 1956. Øjvind Winges forskning førte til opdagelsen af gærcellens kønnede formering. Desuden var Øjvind Winge en passioneret forædler af maltbyg og humle.