Startskud til stort erhvervsprojekt i Carlsberg Byen

1. november 2018
Carlsberg Byen igangsætter nu opførelsen af bydelens nyeste erhvervsprojekt - et kontordomicil på 20.000 kvadratmeter.
Carlsberg Byen har netop underskrevet entreprisekontrakt på opførelsen af bykvarterets største stand-alone erhvervsdomicil, Emil Christian Hansen Hus. Teamet omkring projektet består af Arpe & Kjeldsholm som entreprenør, Danielsen Architects, Schönherr Landskabsarkitekter og Rambøll som ingeniører.
 
Adm. dir. i Carlsberg Byen Jens Nyhus siger om det nye byggeri: "Teamet består af velprøvede navne, som i den foreløbige proces har vist gode takter i forhold til samarbejde og problemløsning. Jeg glæder mig til at se de indledende gode takter bliver båret ind i byggeprocessen, så vi ender op med et kvalitetsbyggeri på et højt håndværksmæssigt og arkitektonisk niveau".
 
Det nye kontordomicil vil med sin placering på hjørnet af Vester Fælledvej og Ny Carlsberg Vej fungere som indgangsparti til Carlsberg Byen fra Vesterbro. Der er allerede fundet en lejer til bygningen nemlig IT-virksomheden Visma, der rykker ind, når bygningen ventes færdig primo 2021.
 
Det moderne kontorhus udgør ca. 20.000 m2 fordelt på ca. 16.000 m2 over terræn og 4.000 m2 i kælder og bliver et multidomicil med plads til op til ca. 1.100 medarbejdere i åbne, lyse kontorlokaler. Til huset hører både parkeringskælder, restaurant, gårdhaver, tagterrasser og café.
 
Emil Christian Hansen
Navnet til huset kommer fra Emil Christian Hansen, som i 1877 blev ansat på Carlsberg Laboratorium i Valby, hvor han gjorde en meget vigtig opdagelse, nemlig at gær består af forskellige former for fungi, og at gær kan kultiveres. Han isolerede gærcellen og kombinerede den med en sukkeropløsning, hvorefter han producerede rent gær, den såkaldte rendyrkning.