Indgang til kontor i Forchammer Hus Lagergade

Startskud til fire nye byggerier i Carlsberg Byen

1. januar 2019
Carlsberg Byen går nu i gang med opførelsen af hele fire nye byggerier i bydelens sydøstlige ende. Foruden 216 nye boliger vil byggerierne omfatte butikker, caféer og erhverv. Både boliger og erhverv ventes at stå klar til indflytning foråret 2022. 
Samtidigt med at mange projekter allerede er udsolgt, igangsætter Carlsberg Byen nu 4 nye projekter med både bolig, erhverv, butikker og caféer. Byggeriet omfatter foruden tre karrébyggerier også et højhus på 80 meter med 100 lyse lejligheder og altan i størstedelen af dem. I karrébygningerne kommer der 116 moderne lejligheder ligeledes med enten altan eller tagterrasse.

Foruden boliger vil byggeriet omfatte cirka 7.000 m2 erhverv og cirka 3.300 m2 butikker herunder flere caféer. Adm. dir. i Carlsberg Byen, Jens Nyhus siger om byggeriet: "Vi fortsætter udviklingen af Carlsberg Byen med den blandede by, hvor erhverv, boliger og caféer smelter sammen, så der er liv hele dagen. På den måde sikrer vi et godt forretningsgrundlag for de erhvervsdrivende og en aktiv by for de beboere og virksomheder, der flytter ind."

Boligerne ligger omgivet af flere af de fredede bygninger, Carlsberg Byen rummer, bl.a. Mineralvandsfabrikken, Kedelhallen og Administrationsbygningen, som vil blive omdannet til fælles beboerhus i Carlsberg Byen. Ligeledes er byggerierne nærmeste naboer til Carlsberg Byens største park, J. C. Jacobsens Have.

Bag byggeriet står ZÜBLIN som totalentreprenør, Schmidt Hammer Lassen og Entasis som arkitekter, Steen Bisgaard landskabsarkitekt samt COWI som ingeniører. Det samlede byggeareal er 47.000 m2.