Kendt italiensk ovn- og pizzamester åbner egen restaurant i Carlsberg Byen

5. december 2019
I madbranchen kender man navnet Giuseppe Oliva (a.k.a. Peppe) bl.a. fra Tribeca og Bæst, og snart kan du sætte tænderne i en af hans signatur-pizzaer, når han lige om lidt inviterer indenfor i sin nye restaurant Surt.
Peppe beskriver sin nye restaurant, Surt, som ”first of all a pizzeria", der betyder, at man udover pizza også kan finde mange andre retter på menuen. Peppe har fokus på få, men gode, råvarer af høj kvalitet, og månederne forud for restaurantens åbning er blandt andet brugt på at sammensætte et stærkt netværk af nøje udvalgte leverandører og deres produkter, der vil blive serveret i restauranten, fortæller han.
 
Den nye restaurant bruger ikke industriel gær i pizzadejen, men kun surdej. Det er her, at navnet Surt finder sin oprindelse, og udover surdejspizzaer vil gæsterne også kunne sætte tænderne i andre former for syrlige sager. Forretter og side dishes vil blive kreeret af dedikerede artisans (specialiserede madhåndværkere) med styr på det gode håndværk og med stor respekt for det øko-system, de er en del af. Menuen vil derfor variere i forhold til sæsonen og hvilke råvarer, der er til rådighed.  
 
Fra mælkesyrebakterier til terracottaplader
I Laura Hus i Carlsberg Byen har Peppe fundet et sted, hvor han kan give sin egen restaurant tag over hovedet. Med hans store kærlighed til det gode håndværk og fermenteringsprocesser ligger det lige for at drage en parallel fra Surt til områdets fortid som bryggeri, og beliggenheden er da heller ikke tilfældig, fortæller Peppe:
 
”Jeg er rigtig glad for beliggenheden i Carlsberg Byen, og jeg glæder mig til at sætte mit præg på området med Surt. På Surt vil gæsterne møde en hyggelig, uformel stemning, hvor man er i øjenhøjde med pizzakokkene, og alle er velkomne. Vi går op i at lave virkelig gode pizzaer, men vores menu vil også spænde bredere end det.”
 
Restauranten har plads til cirka 50 gæster, der kan vælge imellem at sidde ved langborde, ved højborde i de mange vinduespartier i restauranten eller ved den store disk foran stenovnen, der - helt i restaurantens ånd - er håndbygget på stedet. 

Hvad: Surt (@surtcph)
Hvor: Bag Elefanterne 2, 1799 København V
Hvornår: Åbner 18. december

Se alle butikkerne i Carlsberg Byen -

Tjek oversigten over kvarterets butikker og oplevelser lige her og lad dig inspirere til, hvor turen skal gå hen næste gang.  Se butikkerne her

Se kvarterets restauranter -

Få inspiration til kvarterets bedste kaffested, prisvindende surdejspizzaer, roof top-restaurant, ikonisk smørrebrød, vinbar, italiensk cuisine, økologisk brunch og meget mere her. Måske finder du din nye favorit? Lad dig inspirere
Error while rendering view [Teaser]. Please, make sure the rendering is configured properly or contact your administrator.