børnelivet trives i carlsberg byen: "det minder lidt om at bo i en landsby, selvom vi er midt i byen"

11. august 2020
Carlsberg Byen er gennem de seneste år skudt i vejret som en ny bydel med boliger, butikker, restauranter, hotel, kontorer og skoler. Der er fuld gang i byggeriet og etableringen af bylivet, men der er også masser af liv, når man vender blikket ned i børnehøjde. Her fortæller Rikke Penthien, der er daglig leder i institutionen Molevitten, om det særlige sammenhold, hun oplever blandt børnefamilierne i lokalområdet.
Som en landsby i storbyen
Efter nogle år med nybyggeri og etablering er forældrene i Carlsberg Byen såvel som i lokalområdet udenfor blevet opmærksomme på, at der er kommet et nyt område, der er godt til børn. Det fortæller Rikke Penthien, der er daglig leder i den integrerede institution Molevitten, der flyttede i nye lokaler i Carlsberg Byen i januar 2019:

”Vi mærker for alvor, at børnefamilierne har fået øjnene op for, at vi har nogle attraktive rammer herinde. Det er ikke første gang, at jeg oplever stor søgning til en institution, men her kender forældrene hinanden, allerede inden børnene får plads, og det er unikt. Mange af dem bor dør om dør rundt om Molevitten, og det giver et særligt sammenhold, som vi bygger videre på i det pædagogiske arbejde med at etablere relationer børnene imellem. Det minder lidt om at bo i en landsby, selvom vi er midt i byen.”

Rikke Penthien peger også på, at flere forældre vælger at holde fast i relationerne, når børnene rykker videre i skole, typisk Tove Ditlevsens Skole og Vesterbro Ny Skole. 

Styrket fællesskab under COVID-19
Det blev tydeligt under nedlukningen, at der er opstået en kultur og et fællesskab omkring institutionen. Det kom til udtryk i et tæt samarbejdet mellem institutionerne, forældre, naboer og Carlsberg Byen. De mange børn i området, der manglede et sted at være fik adgang til legepladsen.

”Under corona-nedlukningen fik vi mange henvendelser fra forældre og naboer, der gik hjemme med børnene. Mange savnede plads og aktivitetsmuligheder, så vi fik hurtigt arrangeret, at der blev åbnet til vores udendørsfaciliteter. Det er et godt eksempel på det tætte samarbejde vi har fået med beboerne omkring institutionen.”

Daginstitutioner tæt på gør hverdagen nem -

Udover de mange daginstitutioner på Frederiksberg og Vesterbro rummer Carlsberg Byen også gode pasningsmuligheder til de mindste. Vuggestue, børnehave og skole får du helt tæt på. En ekstra bonus er de få biler i gadebilledet, så skolebørnene trygt og sikkert kan gå til og fra skole. Læs mere om daginstitutioner

Skole og uddannelse -

I 2018 tog Europaskolen imod de første elever i helt nye lokaler i Carlsberg Byen, og hver dag har mange elever deres daglige gang til og fra skolen. Det samme har ca. 10.000 studerende på Københavns Professionshøjskole, der er flyttet ind tæt ved Carlsberg Station.  Læs om folkeskoler og uddannelse