Første spadestik på 5 nye byggerier

22. september 2021
Bag byggehegnet langs Ny Carlsberg Vej var over 100 mennesker i dag mødt op for at deltage i første spadestik på hele fem byggerier på den gamle bryggerigrund: Brandstrup Hus, Haslund Hus, Stilling Hus, Albertina Hus og Høffdings Tårn.

Blandt byggematerialer og skurvogne var over 100 mennesker i dag samlet for at deltage i første spadestik på hele fem byggerier i Københavns nye bydel: Brandstrup Hus, Haslund Hus, Stilling Hus, Albertina Hus og Høffdings Tårn.

Ligesom de øvrige byggerier i Carlsberg Byen bærer de nye bygninger præg af historie og kulturarv, der er i området. Høffdings Tårn er eksempelvis opkaldt efter den danske filosof Harald Høffding, som var den første beboer i Carlsbergs Æresbolig, mens Henrik Conrad Stilling, der lægger navn til karréen, er arkitekten bag det, vi i dag kender som Visit Carlsberg.

Et spadestik med flere betydninger

Spadestikket markerer ikke kun opstarten på fem byggerier. Det markerer også opstarten på de første af den sidste byggeetape på den gamle bryggerigrund.

80 % af kvarteret står næsten færdigt, 2.500 mennesker bor her, og der er hele tiden nye, som kommer til. Samtidig er flere store virksomheder som Visma og Estée Lauder flyttet til, mens restauranterne i kvarteret vælter sig i roser.

Arpe & Kjeldsholm er totalentreprenør, Henning Larsen Architects og WERK som arkitekter og Rambøll som ingeniører.

Nyheder fra Carlsberg Byen direkte i din indbakke? 

Tilmeld dig Carlsberg Byens nyhedsbrev og få ugentlige nyheder fra Københavns nye bykvarter.  Tilmeld dig her

Hvem er flyttet ind?

Små og store virksomheder indenfor en masse forskellige brancher har flyttet adresse til Carlsberg Byen, og der kommer hele tiden flere til. Her får du et hurtigt overblik over de kontorvirksomheder, der er rykket ind kvarteret. Hvem bor i Carlsberg Byen?